Home , Dünya , BÖG’ten mesaj: Şehitlerimizin yolunda, zafere kadar hep birlikte”

BÖG’ten mesaj: Şehitlerimizin yolunda, zafere kadar hep birlikte”

bog_logoBir açıklama yapan BÖG, Dersim’de şehit düşen 3 YJA-Star gerillası ile 3 TİKKO gerillasını anarak “Tüm şehitlerimizin anılarına ve mücadelelerine sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz” dediler.

Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Dersim’de şehit düşen YJA-Star ve TİKKO gerillaları için bir açıklama yayınladı. “7 Haziran seçimlerinde RTE’nin Başkan olma hayallerini çöpe atan halklarımız, kapsamlı bir saldırı ile karşı karşıya kaldı” diyen BÖG, “1 Kasım seçimleri ise daha şimdiden bir ‘intikam’ arenasına dönüşmüş durumda” diyerek son süreçte cenazelere dönük saldırıları, gerillaya dönük operasyonların da bu kapsamda olduğunu söyledi.

 

“Anılarına ve mücadelelerine sahip çıkacağız”

Dersim’de gerçekleştirilen katliamlara da değinen BÖG, sarayın bu terörün “baş mimarı” haline geldiğini vurguladı. “Uzun yıllar birlikte mücadele sürdürdüğümüz yoldaşımız Heval Yeşilgöz’ün de aralarında bulunduğu ve 16 Ekim tarihinde Dersim’de katledilen 3 HPG’li kadın gerilla yoldaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz” diyen BÖG açıklamasını “Katliamcı saray gladiosuna karşı direnirken sonsuzluğa uğurladığımız kadın gerillalar şahsında tüm şehitlerimizin anılarına ve mücadelelerine sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz” şeklinde sürdürdü.

 

“Şehitlerimizin yolunda, zafere kadar hep birlikte”

Yine Dersim-Pulur’da 3 TKP/ML TİKKO gerillasının şehit düştüğünü hatırlatan BÖG, “Cengiz İçli (Ünal), Hakan Çakır (Yurdal), Özgüç Yalçın (Sefkan) yoldaşları sonsuzluğa uğurlarken, başta aileleri olmak üzere, TKP/ML TİKKO savaşçılarının ve halklarımızın başı sağolsun” dedi.

Şehitlere söz olsun ki, Saray Gladiosundan, AKP-DAİŞ faşizminden hesabı sorulmadık tek bir gün bile bırakmayacağız” diyen BÖG açıklamasını “Şehitlerimizin yolunda, zafere kadar hep birlikte” sözleriyle sonlandırdı.