Anasayfa , Avrupa , ”blockupy: sizin çocuklarınız da bizim gibi olacak”

”blockupy: sizin çocuklarınız da bizim gibi olacak”

Riot police try to prevent protestors from breaking through barricades near the ECB headquarters during a "Blockupy" demonstration in FrankfurtFRANKFURT |04-06-2013 |Almanyanın Frankfurt kentinde 29 Mayıs Çarşamba günü başlayan blockupy eylemleri 1 Haziran Cumartesi günü yapılan yürüyüşle birlikte sonlandırıldı. Anti Kapitalist renkleri yoğun olarak içinde bulunduran yürüyüşün temel perspektifi ‘sizin krizinizin faturasını biz ödemiyoruz’ sloganı etrafında şekillendi.

29 Mayis Carsamba günü Frankfurtun Rebstock parkina gelmeye basliyan eylemciler orada cadirlarini kurdular.Böylece 4 gün sürecek Blockupy  eylemi baslamis oldu.Cadirlar kurulduktan sonra 30 Mayis Persembe günü yaklasik  1500 kisinin oldugu parkta cesitlik paneller ve seminerler düzenlendi .31 Mayis isgal eylemleri ve 1 Haziran yürüyüsü hakkinda tartismalar yürütüldü.

31 Mayis Cuma günü saat sabah 06:00´da Frankfurt Hauptbahnhof´da toplanan eylemciler kisa bir süre sonra isgal eylemin yapilacagi noktalara dogru yürümeye basladi .Avrupa Merkez Bankasi (EZB)etrafi ve diger bankalarin giris sokaklari eylemciler tarafinfan bloke edildi giris ve cikislar engellendi.Bu arada polisin yogun güvenlik önlemi almasi ve provakatif davranislari dikkat cekiciydi.Yogun yagmura ragmen dagilmiyan eylemciler 10:30 da isgal eylemi bitirdikten sonra kisa bir mola verdi ve oradan ikiye ayrilan grup Frankfurt Havaalani ve sehir merkezine dogru yola cikti.Buralarda eylemciler polisin gereksiz müdahaleleriyle karsi karsiya kaldilar.Havaalaninda saatlerce süren bekleyisten sonra iceriye girebilen 200 kadar eylemci terminal 1 ´de eylemlerini gerceklestirden sonra  1 Haziran da yapilack yürüyüste bulusmak üzere ayrildi.

Yürüyüş Frankfurt  Baseler Platz´da saat 11.00 de başladı.ATIK´in yani sira mitinge Türkiyeli birçok göçmen örgütü de katılım sağladı. Blockupy hareketinin anti Kapitalist bileşenlerinin yanısıra birçok Almanyalı anti Faşist,anti Emperyalist örgüt katıldı.yirmibin  kisinin katildigi yürüyüş başladıktan kisa bir süre sonra tam merkezi bankaların olduğu bölgeye yaklaşıldığı sırada polis kortejin önünü kesti.Yürüyüsün devam etmesine izin vermiyecegi belli olan polis kitleyi bekletmeye basladi ve bu süre içinde polis kitleye birçok defa saldırdı ve kitleyi dağıtma teşebbüsünde bulundu. Bu saldırılar sırasında birçok kişi sıkılan gazlar sonucu fenalık geçirdi. Yürüyüş sırasında birçok defa uluslarası dayanışma sloganları atıldı ve Taksim gezi parkında sergilenen direniş ve yaşanan vahşet kitleye megafonlarla aktarıldı.Yürüyüş boyunca kapitalizm karşıtı sloganlar yoğunluktaydı. Bekleyiş sırasında insankarın pencerelerden sepetlerle kitleye su ve yiyecek yardımı yapması gerçekten görülmeye değerdi ve bu durum çok defa alkışlandı.İlerleyen saatle birlikte kitle önemli derecede azalmasına karşın çoşku yüksekti. Polis çembere aldığı grubun kimlik tespitini yaptıktan sonra serbest bıraktı. Bundan sonra devam eden bir sürelik bekleyiş sonrasında eylem sona erdirildi. Böylece Çarşamba günü başlayan blockupy eylemlikleri sona erdirilmiş oldu