Anasayfa , Haberler , Türkiye Emek ve Demokrasi için Güç Birliği’nden Hayır çağrısı!

Türkiye Emek ve Demokrasi için Güç Birliği’nden Hayır çağrısı!

Istanbul |11.02.2017|  İstanbul’da Emek ve Demokrasi Güç Birliği olarak bir araya gelen çeşitli emek örgütleri ve siyasi kurumlar tarihi netleşen referandum için “Ülkemiz bu cendereye sıkıştırılamaz. Herkesi bu teklife ‘hayır’ demeye çağırıyoruz”  diyerek HAYIR
çağrısı yaptı.

Taksim Hill Hotel toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP milletvekilleri ve HDK bileşenleri ile bir çok kurum temsilcisi katıldı.

Toplantıda “Hayır de yarınlara birlikte yürüyelim”, “Hayır de kadınlar kazansın”, “Hayır de umut büyüsün”, Hayır de örgütlenme hakkına sahip çık” talepleri öne çıktı.

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği deklarasyonunu bileşen adına Şaziye Köse ve Raşit Tükel tarafından sunuldu.

Açıklamada, 7 Haziran sonrasında başlatılan savaş politikalarının, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL-KHK düzenine evrildiğine işaret edildi. Açıklamada, “AKP, OHAL-KHK uygulamaları ile temel hak ve özgürlükleri rafa kaldırdı, ülke neredeyse yarı açık cezaevine dönüştürüldü” denildi.

“OHAL’in süreklileşmesi onaylanıyor”

Referanduma sunulacak olanın süreklileştirilmiş OHAL-KHK’ler rejimi olduğu belirtilen açıklamada, “Türkiye olarak, bütün toplumsal dinamikler olarak gerçek ihtiyacımız, çoğulculuğu zenginlik olarak gören, inanç ve vicdan özgürlüğünü tanıyan, din, dil, ırk, etnitise, cinsiyet ayrımcılığına dayanmayan, köklü ve derinlemesine bir demokratikleşme toplumsal barış, eşit yurttaşlık temelinde, laik, demokratik bir cumhuriyet ve bunu bağıtlayacak bir anayasadır. İçerik yönünden mevcut teklif tam tersidir. Bu ülkeye bir ‘deli gömleği’ giydirme, mevcut OHAL-KHK’lar rejimini süreklileştirme hamlesidir. Ülkemiz bu cendereye sıkıştırılamaz. Herkesi bu teklife ‘Hayır’ demeye çağırıyoruz.”

“HAYIR de herkes kazansın”

Ülkenin işçiler, emekçiler, kadınlar ve tüm ötekiler için cehenneme dönüşmemesi için referandumda hep birlikte “hayır” deme çağrısı yapılan açıklamada, anayasa teklifinin kadın düşmanlığında sicili bozuk olanlarca hazırlandığı hatırlatıldı.

Paketin, şiddetin tacizin, tecavüzün, istismarın ve kadın cinayetlerinin meşrulaştırılması teklifi olduğu belirtildi, “Yine durdurabiliriz. Kadınlar olarak, emeğimiz, bedenimiz kimliğimiz bizimdir, ‘son sözü biz söyleriz’ diyerek Hayır diyelim” çağrısı yapıldı.

Açıklama sonrasında Emek ve Demokrasi Güç Birliği bileşenlerinin temsilcileri hep birlikte kürsüye çıkarak, “Hayır de, herkes kazansın” dedi.

 

Kaynak: Özgür Gelecek