Anasayfa , Avrupa , YDG Fransa Merkezi Eğitim Kampı Başarıyla Gerçekleştirildi!

YDG Fransa Merkezi Eğitim Kampı Başarıyla Gerçekleştirildi!

IMG_5529

Yeni Demokratik Gençlik Fransa örgütlülüğü, her yıl düzenlediği merkezi gençlik kampını bu sene 25-26-27 Şubat tarihlerinde Lyon‘da gerçekleştirdi.

Fransa’nın birçok alanından gelen YDG’lilerle ilk akşam sohbet ve eğlence gerçekleştirildi. Cumartesi günü kahvaltının ardından eğitim programı başlatıldı. Kampa katılan gençlerin kendini kısaca tanıtmasının ardından, MYK’nın “Örgütlenme Araçları ve Bu Araçlardan Biri DKÖ’ler” başlıklı sunumu gerçekleştirildi. Genel manada örgütlenme biçimleri arasındaki farklılıklar ve DKÖ’lerin çalışma tarzına ilişkin yapılan sunumla birlikte özel olarak YDG’nin çalışma ve örgütlenme tarzı tartışıldı. Oldukça canlı geçen tartışmalarda anti-faşist, anti-emperyalist, militan bir gençlik örgütü olarak YDG’nin önemli bir misyona sahip olduğu ve 25. mücadele yılını geride bırakırken Türkiyeli göçmen gençlik içerisindeki çalışmanın önemine vurgu yapıldı.

Fransa Ülke Faaliyet Komitesi Kuruldu!

Eğitim çalışması ve tartışmaların ardından, YDG Fransa olarak somut örgütlenme sorunları tartışıldı. Katılan alanlar, çalışma durumları ve olanaklarını ortaya koyarak, yaşanan sorunlara değindi. Kamptaki herkesin katkı sunduğu tartışmalardan sonra, daha önceden açığa çıkan Fransa YDG’nin merkezileştirilmesi, kampta genel anlayış olarak ortaya koyuldu. Bu anlayışla birlikte Fransa YDG’nin beş kişilik Ülke Faaliyet Komitesi kuruldu. Yeni Demokratik Gençlik faaliyeti açısından önemli bir kazanım olan Fransa ÜFK’sı ilk toplantısını Nisan ayında alacak ve önüne kısa, orta ve uzun vadeli bir program çıkaracak.

YDG Çalışmamızda Önemli Bir Mevzi: NOUVELLE JEUNESSE

Kampın son günü, YDG Fransa örgütlülüğünün önemli bir ihtiyacın ürünü olarak ortaya çıkardığı Fransızca gençlik dergisi Nouvelle Jeunesse(Yeni Gençlik) hakkında da tartışmalar yürütüldü. Bu tartışmalarda, derginin önemi, dağıtımının yaygın olması, bir eğitim aracı olarak kullanılması noktasında vurgular yapıldı. Yine derginin daha kolektif ve düzenli çıkması için Redaksiyon Komitesi seçildi.

Kamp değerlendirmesi yapıldıktan sonra, alanlara başarılar dilenerek kamp sonlandırıldı.