Anasayfa , Avrupa , Mannheim’da Gülizar Taşdemir ve Turgut Kaya ile dayanışma eylemi

Mannheim’da Gülizar Taşdemir ve Turgut Kaya ile dayanışma eylemi

13 Temmuz Cuma günü saat 19’da Mannheim’ın merkezinde bulunan Paradeplatz’da Gülizar Taşdemir ve Turgut Kaya ile dayanışma amaçlı eylem gerçekleşti.
Şubat 2018’den beri Yunanistan’da tutuklu bulunan, ve 30 Mayıs günü görülen mahkeme ile Türkiye’ye iadesi kararlaşan Turgut Kaya, bu kararı protesto amaçlı 31 Mayıs günü açlık grevine başlamıştı. Gelinen aşamada ise açlık grevinin 44. gününde olmasından dolayı sağlık sorunları baş etmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.
Gülizar Taşdemir ise uzun yıllar Türkiye’de yurtseverler bünyesinde faaliyet yürütmüş,2015 de baş gösteren sağlık sorunlarından dolayı Norveç’e iltica talebinde bulunmuştu. Geçtiğimiz günler de Norveç; Taşdemir’in iltica başvurusunu red etmiş ve kendisini Türkiye’ye iade etmişti.
Taşdemir’in iadesini protesto etmek ve Kaya’nın da Türkiye’ye iadesini durdurmak için aralarında ATİK, AGİF, ADHF,Nav-Dem ve Devrimci Parti Avrupa aktivistlerinin de olduğu eylem birliği bir eylem gerçekleştirdi. Atina Yüksek Mahkemesinin aldığı bu karara ilişkin Avrupa’da da Kaya’nın serbest bırakılması ve Türkiye’ye iade edilmemesi için uzun zamandır devam eden eylemler kapsamında 13 Temmuz günü açılan standda, kısa bir selamlamanın ardından ilk olarak Upotudak adına almanca ve türkçe açıklamalar yapılarak bu bağlamda Kaya’nın son durumuna ilişkin de bilgilendirme yapıldı. Ardından ATİK adına Gülizar Taşdemir neslinde bir basın açıklaması okundu. Sık sık “yaşasın uluslararası dayanışma”, “jin,jiyan,azadî” ve “tüm politik tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.
Tekrardan okunan basın açıklamasının ardından katılımcılar, Kaya serbest bırakılana kadar eylemlere devam edeceğini duyurarak eylemi sonlandırıldı.