Anasayfa , Avrupa , Uluslararası Hapishaneler Sempozyumu tanıtım panelleri

Uluslararası Hapishaneler Sempozyumu tanıtım panelleri

lon-1KÖLN/LONDRA|03-02-2014 |  İstanbul’da 25-26-27 Nisan’da yapılacak “Uluslararası Hapishaneler Sempozyumu”na ilişkin Almanya’nın Köln kentinde ve İngiltere’nin başkenti Londra’da paneller düzenlendi.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK-UPOTUDAK ), Avrupa Özgür Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (AÖTDK), Avrupa Demokratik Halklar Konfederasyonu (ADHK) ve Alınteri gazetesinin de aralarında olduğu çok sayıda kurum, 25-26-27 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul’da “Uluslararası Hapishaneler Sempozyumu” düzenleyecek.

Sempozyum öncesi Avrupa’nın bir çok kentinde paneller düzenleme kararı alındı. Panellerin ilki Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirildi.

Alte Feuerwache salonunda düzenlenen panel, hapishanelerde yaşamını yitiren devrim, sosyalizm ve özgürlük savaşçıları için saygı duruşuyla başladı.

Uluslararası Hapishaneler Sempozyumu’nu örgütleyen kurumlar adına ATİK temsilcisi bir konuşma yaptı. ATİK temsilcisi, bütün ülkelerdeki hapishanelerde politik tutuklulara yönelik hak ihlalleri yaşandığını söyledi.

Türkiye’de son yıllarda tutuklamaların arttığı ifade edilirken, hapishane koşullarının iyileştirilmesi, hasta tutuklular ve devrimci tutukluların serbest bırakılması için yürütülen mücadelenin uluslararası boyuta taşınmasının önemli olduğu vurgulandı.

Peru Komünist Partisi adına söz alan konuşmacı ise parti başkanı Gonzales’in ağır tecrit koşullarında tutulduğunu belirtti.

Panelde Avrupa’da bulunan hukukçular, tutuklu yakınları, Almanya hapishanelerinde kalan politik tutukluların avukatları, sendikacılar ve parlamenterlerin İstanbul’da yapılacak olan sempozyuma katılması istendi.

LONDRA’DA SEMPOZYUM TANITIMI

Londra’da dün 25-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Hapishaneler Sempozyumu tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Koçgirililer Derneği Lokalinde gerçekleştirilen toplantı, ATİK-UPOTUDAK, ADHK, Halk Meclisi, AÖTDK, El-Com ve Koçgirililer Derneği tarafından düzenlendi.

AÖTDK, ADHK ve UPOTUDAK adına yapılan konuşmalarda, hapishanelerin durumu ve özel olarak da hasta tutsaklar sorunu ele alındı. Hasta tutsaklar için yürütülecek kampanya hakkında ve İstanbul’da düzenlenecek sempozyum hakkında bilgiler verildi. 22 Şubat’ta Trafalgar Square’de hasta tutsaklar için gerçekleştirilecek eylemin çağrısı yapıldı.

TUTSAKLAR KANAYAN YARAMIZDIR

Londra’da ziyaret için bulunan BDP Van milletvekili Özdal Üçer de toplantıya katılarak hasta tutsaklar başta olmak üzere devrimci-yurtsever politik tutsakların sorunun kanayan yara olduğunu ve bu konuda birleşik mücadele yürütmenin önemine değindi.