Anasayfa , Avrupa , Binlerce İnsan Irkçı PEGIDA’ya Geçit Vermedi!

Binlerce İnsan Irkçı PEGIDA’ya Geçit Vermedi!

antipegida_ffm2FRANKFURT | 26 – 01 – 2015 | Irkçı platform PEGIDA’nın Frankfurt şehir merkezinde miting düzenlemesine karşı binlerce insan sokaklara çıktı. Şehir merkezinde toplanan 5 binin üzerinden kitle, 15 PEGIDA’lı nın propagandasına geçit vermedi. Yoğun polis güvenliği altında kilise önünde propaganda amaçlı toplanan 15 kişinin konuşmaları binlerce insan tarafından engellendi. Alman polisin irkçı propagandaya sessiz kalması ve ırkçılara propaganda vermesi ise kitle tarafından tepki ile karşılaştı. Kitle hep bir ağızdan ‘Alman polisi ırkçıları/faşistleri koruyor!’ sloganları attı.

Kitlenin adeta markajına alınan ve kilise duvarına sıkışan PEGIDA’cılara yumurta, çöp vb. maddelerin atılması dikkat çekti. Kitle, hep bir ağızdan ‘yaşasın enternasyonal dayanışma! Sloganları atrak PEGIDA’nın ırkçı propagandasına yanıt verdiler. Alanda birçok slogan atıldı ve ATİF’in bildirilerinin dağıtımı gerçekleşti. Şehir merkezinde ki PEGIDA eylemi, kitlenin katılımı ve karşı gelmesiyle birlikte fiili olarak engellenmiş oldu. Ancak Alman polisinin yoğun güvenlik önlemi sayesinde alana çıkabilen PEGIDA’lıların söylemlerinin duyulması engellendi.

PEGIDA’nın eylemine karşı bir başka etkinlikte tarihi Römer meydanında yapıldı. Meydanın dolup taştığı etkinliğe politikacılar, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, kiliseler ve sendikalar katıldı. 15 bine yakın kitlenin katıldığı Römer meydanında ki etkinlikte birçok konuşmalar yapıldı.

antipegida_ffm