Home , Avrupa , Yola Sağlam Adımlarla Devam

Yola Sağlam Adımlarla Devam

gençlik 20012013(2)AVUSTURYA | 22 – 01 – 2013 |  Avusturya Gençlik kurultayı ve Eğitim kampı geçtiğimiz haftasonu gerçekleşti. 19 Ocak Cumartesi günü Avusturya’nın Innsbruck şehrinde ki DİDF derneğinde  bir araya gelen YDG’liler ve YDG delegeleri; örgütlenme, kollektivim, inisyatif gibi bugün devrimci-demokrat örgütlenmeler için önemli olan bir dizi başlık çerçevesinde eğitim kampını gerçekleştirdi.
Sabah saatlerinde başlayan ve tüm Cumartesi günü süren kampta sunumlar ve eğitim çalışmaları yapılırken gençler de workshoplarla kendi fikir ve algılamalarını kampa gençlik 20012013(1)katarak bir canlılık yarattı.
Pazar günü saat 8:00 itibariyle kurultaylarını başlatan Avusturya YDG; YDG MYK’sının sunduğu perspektif yazını tartışarak Avrupa gündeminde gençliğin durumunu, ekonomik krizin ortaya çıktığı andan beri göçmenler ve gençlik üzerinde geliştirilen sosyal, akademik, demokratik ve kültürel saldırıları örneklendirirken bunlara karşı neler yapılabileceği, hangi güçlerle eylem birliktelikleri yapılabileceği, Avusturya’daki sosyal-demokratlarla farklarının neler olduğuna dair uzun bir tartışma yürüttü. Ardı sıra okunan Avusturya Ülke Gençlik Komitesi’nin hazırladığı ve merkezi perspektifi yerelle birleştirme amacı güden ek perspektif yazısı delegelere sunuldu. Konu üzerine KJÖ (Komunistische Jugend Österrreich – Avusturya Komünist Gençlik) örgütünden gelen misafir temsilciler de tartışmaya katıldı.
Faaliyet raporunun ardı sıra YDG MYK’sının sunduğu ve YDG MYK’sının 2 yılda bir seçilmesine yönelik tüzük değişikliği önerisi sebepleri ile tartışıldı. Kurultay yeni ÜGK’nın seçilmesi ile son buldu.