Anasayfa , Avrupa , Bingöl’deki Tecavüz Hamburg`da Protesto edildi

Bingöl’deki Tecavüz Hamburg`da Protesto edildi

hamburg bingöl tecavüz protestoHAMBURG  | 04 – 07 -2013 |  Bingölde birçok ” güvenlik görevlisi”nin 14 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmelerinin ardından iki yıl geçti.Tecavüzcülerin aklanması,devletin hizmetinde olan yargının tecavüzcü yüzünü bir kez daha gösterdi.Kürtajı yasaklamaya calışan devlet, tecavüzü ise neredeyse serbest kılmaktadır. Son süreçte yapılan düzenlemelerle birçok tecavüzcü serbest bırakıldı.
Tecavüz olayı ve Yargının tavrını protesto etmek için birçok Hamburg’da örgütlü birçok kadın kurumunun içerisinde yer aldığı bir miting gerçekleştirildi. Altona semtinde gerçekleşen mitinge Yeni Kadın Almanca hazırlamış olduğu “Cinsel Taciz ve Tecavüz Türk Devletinin Politikasıdır! Seyirci Kalma” pankartı ile katıldı.Yine Yeni Kadın’ın çıkarmış olduğu Almanca bildiri alanda yaygın bir şekilde dağıtıldı.Yeni Kadın adına yapılan Almanca konuşmada, Faşist TC’nin tarihinin katliam, işkence ve tecavüz tarihi olduğu, yargının tamamen AKP’nin hizmetinde olduğu vurgusu yapıldıktan sonra, “Taksim direnişinde yer alanlar tutuklanırken, Bingöl’deki tecavüzcüler aramızda serbest dolaşmaktadır.Devletin tecavüzcülerden hesap sormasını beklemek hayalciliktır.Onlardan hesap soracak tek güç, örgütlü gücümüzdür. Bu anlamda yaşamın her alanında kavgayı yükseltmek son derece önemlidir,” denildi.

Mitingde Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir de bir konuşma yaptı. Yine Hamburg Yeşiller Milletvekili Filiz Demiril de etkinliğe katılanlar arasındaydı. Kürt Kadın Meclisi’nin yanısıra, diğer kadın kurumlarının yapmış olduğu açıklamalardan sonra, atılan sloganlarla eylem sonlandırılmış oldu.