Home , Avrupa , ATİF Hamburg Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

ATİF Hamburg Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

HAMBURG|17.02.2023| ATİK’e bağlı ATİF geçtiğimiz günlerde 48. olağan kongresini gerçekleştirdi.

Bu kongrede pandeminin korkularını üstünden atmanın rahatlığı vardı. Toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu da kalktı ancak bu sefer de depremin yaptığı sarsıntının burukluğu kongreye damgasını vurdu.

Depremden direk etkilenen üyelerin acıları paylaşıldı ve toplanan bağışın bir kısmı dayanışma olarak verildi.

Hamburg’da merkezi olarak yapılan yardım çalışmaları değerlendirildi. Hamburg belediyesinin de bu çalışmaya katılması gündemdeydi. Alana giden ATİK heyetinin çalışmaları aktarıldı. Bağış yapmak isteyen üyelerden bağış toplandı. Bir önceki yönetim faaliyet raporuyla beraber güncel siyasal durum ile ilgili bir değerlendirme de yapıldı.

Daha sonra üyelerin faaliyet raporuna yönelik eleştirileri ve öneriler tartışıldı. Dernekte üç gün ucuz yemek verilmesi herkes tarafından olumlu karşılandı. Dost kurumlar MLPD ve ADHK tarafından konuşmalar yapıldı.

Yeni Kadın çalışmaları hakkında bilgi verdi, başarılar diledi ve iki üyesi derneğe de üye oldu. Yeni yönetimin belirlenmesinin ardından görev dağılımı yapıldı ve ATİK’in ”Örgütlen Örgütle“ kampanyasının alanda hemen harekete geçirilmesinin önemi vurgulandı.