Anasayfa , Haberler , HDP’den dokunulmazlıklara ilişkin ilk açıklama: Seferberlik havasında mücadeleye!

HDP’den dokunulmazlıklara ilişkin ilk açıklama: Seferberlik havasında mücadeleye!

HDP_Logo

Demokratik siyasetin tasfiyesinin önünüzü açacak olan “darbe” teklifinin ilk maddesine dair oylamada dair ilk oylamada 373 “kabul” oyu çıkarken, 138 ‘ret’ oyu çıktı.

Meclis Genel Kurulu’nda, hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinin 2. turunda, ilk madde 373 oyla, ikinci madde 374 oyla kabul edildi. Teklifin tümü üzerinde yapılan oylama da 376 oyla kabul edildi. Böylece referanduma gidilmeden TBMM’de dokunulmazlıklar kaldırılmış oldu. 

ANF’ye konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Saray darbesiyle “dokunulmazlıkların kaldırılması” teklifinin kabul edilmesine ilişkin toplantı yapacakları bilgisini verdi. Bilgen, “Grupta değerlendirilecek. Hafta sonu da MYK var; orada ele alacağız” dedi.
Kararın kendileri için meşruiyetinin olmadığını ifade eden Bilgen, “Bizim açımızdan meşruiyeti olmayan bir tablodur. Toplumsal muhalefetin daha güçlü, daha etkili biçimde -Ankara’daki çıplak gerçeği de görerek- bundan sonra iradesini ortaya koyması gerekir. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Gelişmenin, oylamada ikiye bölünen CHP içinde de bir tartışma yaratacağını vurguladı.

‘TEK YER PARLAMENTO DEĞİL’

Bilgen, şunları kaydetti: “Bu fotoğraf tahammülsüzlüğü gösteriyor. AKP, CHP, MHP için siyaset üzerinden çözüm bulma arayışlarının bir anlam ifade etmediğini gösteriyor. Kendileri için ifade, örgütlenme özgürlüğü ve siyasal yollarla çözümün zorlanmasının bir karşılığı olmadığını gördük. Ama demokratik siyaseti güçlendirecek tek yer parlamento değildir.”
HDP Sözcüsü Bilgen, Kürdistan ve Türkiye toplumunu da “seferberlik havasında mücadeleye” çağırdı.