Home , Haberler , Baba Hans-Gerd R. Üzerinden Devam Eden Hanau Katliam’ı

Baba Hans-Gerd R. Üzerinden Devam Eden Hanau Katliam’ı

FRANKFURT|20.10.2021| Hanau Katliamı’nın faili Tobias R’nin babası Hans-Gerd R, Hanau’da katledilenlerin akrabalarının da yer aldığı bir mitinge katılanlara karşı, „vahşi yabancılar susmalı ve Alman halkına boyun eğmeliler“ gibi hakaretler etmesine karşı açılan davada Hans-Gerd R, 6 Ekim tarihinde 5.400 euro para cezasına çarptırıldı.

Çelişkili ifade

Katliam’dan sonra sorgulanan Hans-Gerd R, o akşam evde uyuduğunu ifade etmişti. Daha sonra görgü tanıkları Hans-Gerd R’nin saldırının gerçekleştiği akşam dışarıda, oğlunun arabasının içinde olduğunu aktardılar.

Hans-Gerd R mahkemede, Alman Federal Ordusu (Bundeswehr) içinde açığa çıkan Franco A. isimli ırkçı terör örgüt ağı ile ilgili „silah arkadaşlarım“ diye bahsetmişti. Katliamın ilk üç cinayetinde kullanılan Ceska marka silah, yine alman istihbaratı içinde açığa çıkan ırkçı örgütlenme NSU’nun kullandığı silahlarla uyumlu.

74 yaşındaki Hans-Gerd mahkemede, kendisini herkesin boyun eğmesi gereken „Alman kurucu ırkının bir üyesi“ olarak tanımlamış, Hanau suikastçisi oğlunun silah-mühimmatının iadesini talep etmiş ve ırkçı saldırıda katledilenleri anan tüm anıtların kaldırılmasını talep etmişti.

Oğlunu katliam yapmaya hazırlayan Hans-Gerd R, Tobias R.’nin katliam’dan önce internette yayınladığı katliam ferman metninin tekrar yayınlanmasını talep ediyor.

Frankfurt’ta Eylem

Hanau’daki faşist saldırıdan 20 ay sonra, katledilenler anısına, baba şahsında devam eden ırkçı ajitasyona karşı ve alman devletini protesto etmek için Frankfurt’ta, dün (19.10.21) bir eylem gerçekleştirildi.

YDG-Frankfurt’un da bileşeni olduğu, IAB – Enternasyonalist Eylem İttifakı Frankfurt tarafından düzenlenen mitingde ana tema, failin babası Hans-Gerd R’nin devam eden ırkçı propagandasıydı.

Eylemde YDG adına yapılan açıklamada „Hans-Gerd R,’nin düşünceleri, mahkemedeki ifadeleri ve karanlık ilişkileri, oğlu Tobias R.’nin gerçekleştirdiği katliam’ın suç ortağı olduğunu göstermektedir. Failin ve babasının bu davranışını cevapsız bırakmadık ve bırakmayacağız. Mahkemenin vermiş olduğu bu karar, AfD gibi ırkçı oluşumlara cesaret veriyor ve daha sonraki saldırıların zeminini hazırlıyor. “ dendi.

Yapılan açıklamada son olarak: „Irkçı ajitasyona ve faşizme karşı birlikte duralım“ çağrısı yapıldı.