Home , Avrupa , KulturFabrik Zürich 2. Genel Kurulunu başarıyla gerçekleştirdi

KulturFabrik Zürich 2. Genel Kurulunu başarıyla gerçekleştirdi

İSVİÇRE|25.02.2020| KulturFabrik Zürich 23.02.20 tarihinde 2. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Çoğunluğun hazır bulunduğu genel kurul, açılış konuşması ve saygı duruşu ile başladı. Delege tespiti ve divan seçiminden sonra, hazırlanan raporların okunmasına geçildi.

Perspektif raporunda göç, göçmenlik, mütecilik, sınıf ve sendika çalışması, ırkçılık ve yükselen faşizm, ekolojik mücadele konularında sunum yapılarak bu alanlara ilişkin sürdürülecek mücadelenin genel perspektifinin ne olması gerektiği konusunda tartışmalar yürütüldü. Yürütülen tartışmalarda ayrıca kadın ve gençlik mücadelesinin önemine, kültür sanat konusunda daha da derinleşen bir faaliyet sürdürülmesine, Lgbti+ mücadelesinin sorunlarına ve çözumlerine ilişkin tartışmalar yürütüldü. Eleştiriler ve eklemeler le birlikte oylamaya sunulan perspektif raporu yeni dönem faaliyet rotası olarak kabul edildi.

Genel kurulun bir diğer gündemi ise geçmis dönemin faaliyet raporları oldu. Dernek yönetim kurulu faaliyet raporunu okunduktan sonra; Kültür, çocuk ve aile, eğitim, sanat ve basın-yayın komisyonları birinci dönem faaliyet raporlarını, temsilcileri vasıtasıyla genel kurula sundular.

“Her faaliyet ileriye doğru planlanır ve sürdürülür, fakat geriye doğru değerlendirilir ve anlaşılır. Bu açıdan bir yıllık faaliyetlerimizin raporlar üzerinden değerlendirmesi ve bunlardan yeni sonuçlar çıkartılması, hem kendimizi faaliyet içinde tanımlamamızı sağlıyor hem de gelecek faaliyetimizi daha güçlü bir şekilde sürdürmemize neden oluyor.” denilerek raporların ve tartışmaların önemi vurgulandı. Faaliyetlere ilişkin sürdürülen tartışmalar neticesinde, KulturFabrik üye sayısının yarısının komisyonlarda yer alması, üyelerin faaliyetlere katilimi noktasında olumluluk olarak değerlendirildi.

Olumlu bir atmosferde gerçekleşen genel kurul mali rapor, denetim raporu, yeni organların seçimi ve önergeler ile devam etti. Genel kurulda ayrıca İDGB (İsviçre Demokratik Güç Birliği) ve ATİK İsviçre Komitesi adına genel kurulu selamlayan konuşmalar yapıldı. Dilek ve temennilerin ardından “Birlik Mücadele Zafer, Yaşasın ATİK, YDG, Yeni Kadın” sloganıyla gün sona erdi.