Anasayfa , Avrupa , Lorenzo Zürih’te Anıldı

Lorenzo Zürih’te Anıldı

İsviçre | 30.03.2019 | Rojava’da güzel bir çiçeğin gölgesinde ölümsüzleşen Lorenzo için İsviçre’nin Zürih şehrinde bir anma etkinliği gerçekleşti.

„Bütün fırtınalar küçük bir damla ile başlar. Siz de bu damla olmaya çalışın“ şiarı ile örgütlenen enternasyonal anma etkinliği açılış konuşması ile başladı. Enternasyonal Özgürlük Taburu, TİKKO ve etkinliğe katılan kurumların bayraklarının asıldığı etkinlik tıpkı Lorenzo’nun mücadelesi gibi rengarenkti.

„Yaşasın Enternasyonal Dayanışma Sloganıyız“
Almanca ve Türkçe yapılan açılış konuşmasında tüm mücadelelerden bahsedilerek „biz Türk, Kürt, Ermeni, Alevi, Yezidi, Süryani, İsviçreli, Alman, İtalyanız. Türkiye, Kürdistan, Asya, Avrupa ve dünyanın dört bir yanında yükselen Yaşasın Enternasyonal Dayanışma sloganıyız“ denildi.

„Günü tutuşturacak, yarını yaratacak isyan ateşi olacaklar bizimle“
Lorenzo şahsında uğruna ölünesi davaları, uğruna yaşanılası davalara dönüştürmek için ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşunun ardından kızıl yardım (Rote Hilfe) tarafından gönderilen mesaj okundu. Hazırlanan mesajda Lorenzo’nun yanı sıra 23 Mart tarihinde ölümsüzlüğe uğurlanan Baran Serhat’tan da bahsedilerek, „Lorenzo ve Baran Serhat aslında birbirinden hem çok ayrı hemde çok fazla ortak noktası olan iki şehit“ denildi.

„Mücadele farklılıkları ile birlikte gerektiğinde aynı dili konuşabilirdi“
Rote Hilfe’nin konuşmasının ardından Rojava’dan Tekoser’in anarşist arkadaşlarının gönderdiği mesaj okundu. Lorenzo için gönderilen tüm mesajlar gösterdi ki Rojava direnişi ve enternasyonal dayanışma farklı dil ve ideolojilerden geliyor oluşunun bir önemi yoktu çünkü mücadele farklılıkları ile birlikte gerektiğinde aynı dili konuşabilirdi.

Etkinlik programı akışında TİKKO Rojava Komutanlığı ve Anarşist grup tarafından hazırlanan videonun yanı sıra Partizan tarafından hazırlanan sinevizyon da izlendi.

„Faşizme karşı omuz omuza“
Etkinliği örgütleyen kurumlar arasında olan Enternasyonal Özgürlük Taburu için TİKKO Rojava Komutanlığı’nın almanca hazırladığı mesajın yanı sıra Rojava deneyimlerini anlatan konuşmalar yapıldı. Son olarak HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) İsviçre Komitesi adına bir konuşma yapıldı. HBDH İsviçre Komitesi adına kitleyi selamlayan temsilci Lorenzo ve Baran Serhat’ın mücadelelerinden bahsederek birleşik mücadele vurgusu yaptı. „Faşizme karşı omuz omuza“ sloganının gür bir şekilde atıldığı etkinlikte Kürtçe ve İtalyanca marşlar okundu. Müzik dinletisinin ardından önceden hazırlanan „ORSO“ yazılı grafitti önünde pankart ve bayraklarla gerçekleşen eylemin ardından anma „Yaşasın Enternasyonal Dayanışma“ sloganları ile sona erdi.