Anasayfa , Avrupa , Avusturya’da SALYANGOZ Gösterimleri Gerçekleştirildi

Avusturya’da SALYANGOZ Gösterimleri Gerçekleştirildi

AVUSTURYA|19.09.2022| ATİK Avusturya, 16 Eylül Cuma günü Viyana ve 17 Eylül Cumartesi günü Linz bölgelerinde Hayko Bağdat ile iki etkinlik gerçekleştirdi.
Tek kişilik gösteride, Hayko Bağdat, “Müslüman mahallesinde salyangoz satmayı değil, Müslüman mahallesinde salyangoz olmayı anlatmaya çalışıyorum” dediği tek kişilik oyunu, Ermeni-Rum bir ailenin çocuğu olarak, İstanbul Adalarda yaşadıklarını ve gördüklerini anlattı seyircilere. Bu anlatılan yaşanmışlıkların en trajik ve acı yönü, aynı mahalle ve semtlerde oturmalarına rahmen, farklı kimlik ve inançlarından kaynaklı toplumsal baskılara maruz kalmalarına vurgu yapıldı.
Ayrıca, Türkiyeden neden ayrılmak zorunda kaldığını, Almanyada yaşadığı sorun ve zorluklarıda gündemine alan Hayko Bağdat, mizahi ve düşündürücü bir şekilde izleyicilere anlatmaya çalıştı. Gösterinin birinci bölümünde İstanbulda kendisinin yaşadıklarını anlatırken, ikinci bölümde ise, Türkiyede yaşayan en başta Kürd halkı olmak üzre diğer inanç ve Azınlıklara yönelik gerçekleştirilen baskı ve katliamlara karşı önemli bir çağrı ve vurgu vardı. Örneğin; bizlere bu kadar baskı ve zülüm yapılıyorken ’’Sizlere ne oluyor? Sizler neredesiniz?’’ diyerek aslında bir dayanışma çağrısıda yapıyor.
Pandemi ve yaz sürecinden sonra izleyici ve katılımcılara çok iyi geldiğini düşündüğümüz bu her iki gösteri izleyiciler tarafından çok olumlu karşılandı. ATİK Avusturya olarak bu her iki etkinliğimize katılan, emek veren tüm dostlara teşekkür ediyoruz.