Anasayfa , Avrupa , Viyana’da Taksim Direnişiyle Dayanışma Turnuvası

Viyana’da Taksim Direnişiyle Dayanışma Turnuvası

DSC00376VIYANA | 06 – 07 – 2013 |  Viyana capulcular turnuvası gerçekleştirildi.

Bilindiği gibi 31 mayis 2013 tarihinde  gezi parki direnişi ile başlayan ve Türkiyenin birçok bölgesine yayılan isyan Türkiye sınırlarını aşarak Avrupanında gundemine de  oturdu.  Viyana bölgesinde Taksim direnişine bir çok destek mitingi ve etkinlikler duzenlendi.  Bunlardan en sonuncusu Atigf ve Ydg‘ nın ortak organize ettiği ‘‘capulcular turnuvası‘‘ oldu…

Futbol asla ve sadece futbol değildir…

Her yıl duzenlenen futbol turnuvasına bu sene gezi parki  direnişi ile özdeşlestirmek için ve Futbolun asla ve sadece futbol  olmadığını kitlelerimize ve kamuoyuna anlatabilmek için 30 haziran 2013 tarihinde capulcular turnuvası adı altında duzenlendi.

DSC00381Etkinlik  iki bölümden oluştu.   İlk bölüm  fotbol takımlarının katılımıyla başladı. Gezi parkı sahası ve dikmen sahası olarak adlandırılan  iki sahada 12 takımın katılımıyla başlayan turnuvaya ayrıca voleybol ve çoçuklar içinde bir takım oyunlar oynandı. Ayni zamanda yarı final macları oynanmadan önce sadece kadın arkadaşların  oynadığı  mac hem takımlar tarafından hemde seyirci ve misafir olarak gelen izleyciler tarafından zevkle izlenildi.  Sonucu penaltıların belirlemesi Turnuvaya heyecan kattı.

Gezi Parkı Festi

DSC00390Akşam saatlerinde ikinci bölüme gecildi.  İkinci bölümde gezi parki fest olarak adlandırıldı.  Serbest kürsü bölümüyle başlayan ikinci bölümde özellikle viyanadan istanbul gezi parki direnişine giden arkadaşlarımızın değerlendirmeleri alındı. Onların gezi parki içindeki ruhu anlatmaları nasıl bir komünal yaşam yaşadıklarını gezi parki içersinde ortak bir yaşamın nasıl oluşturulduğu anlatıldı. Paranın olmadığı herseyin ücretsiz olduğunu Akp faşizmine inat annelerin insan zincilerini nasıl oluşturdugunu, 1990 li çoçukların apolitik ve bilgisayar çoçukları olduğunu savunanlara nasıl bir direniş yaratıklarını kitlelerle paylaştılar.

DSC00389Ayrıca gezi parkından getirilen hatıralar kitleye tanıtıldı. Getirilen hatıralar içerisinde gezi parkı postası (günluk cıkartılan gazete), sapan, biber gazı kapsulü ve maskeler gösterildi. Yine serbest kürsüde konuşmalarla ve her yer taksim her yer direniş sloganları tüm kitlelerinin katılımıyla devam etti. Hozan kamber ve Erdal arkadaşın muzikleri ve halayları ile etkinliğimizi başarılı bir şekilde sona erdi.

Bu daha baslangic mucadeleye devam !

Her yer taksim heryer direniş !

Atigf-ydg