Anasayfa , Avrupa , Avrupa Hekimler Daimi Komitesi: “Sindirme kampanyasına son verilmeli”

Avrupa Hekimler Daimi Komitesi: “Sindirme kampanyasına son verilmeli”

CPME (Avrupa Hekimler Daimi Komitesi) Başkanı Dr. Jacques de Haller, Türk Tabipleri Birliği (TTB) yöneticilerinin hakkında suç duyurusunda bulunulması ve gözaltına alınmasını kınadı. Açıklamada TTB yöneticilerinin derhal serbest bırakılması ve sindirme kampanyasına son verilmesi çağrısı yapıldı.

Avrupa Hekimler Daimi Komitesi tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle :

CPME, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu yönünde kamuoyuna açıklamada bulunan Türkiyeli meslektaşlarına tam destek vermektedir.

Türk Tabipleri Birliği’nin insan haklarını ve barışı destekleme gibi bir görevi bulunduğu konusunda dünya tıp camiasıyla aynı görüşü paylaşıyoruz; son gözaltı işlemleri ve suç duyurusundan büyük kaygı duyuyoruz. Meslektaşlarımızla birlikte, ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Dünya Tabipler Birliği ile birlikte, Türkiye makamlarına TTB yöneticilerinin derhal serbest bırakılması ve sindirme kampanyasına son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Avrupa’daki ulusal tabip birliklerini sağlık, örgütlenme ve ifade hak ve özgürlükleri dahil olmak üzere Türkiye’nin insani ve insan hakları alanındaki yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesi için gerekli girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz. (Sendika.org)

TTB yöneticilerine “YAşamı Savundun” operasyonu : 11 Ekim Gözaltında

TTB Merkez binası önünde dayanışma

TTB`ye yönelik gözaltılarda büyük tepki: Yaşam hakkına gözaltı Kabul edilemez

Dünya tabipler birliği : TTB yöneticileri derhal serbest bırakılsın!