Anasayfa , Haberler , Ankara Barış Mitinginde patlama: 40 dan fazla Ölü var

Ankara Barış Mitinginde patlama: 40 dan fazla Ölü var

etha-20151010-ankara-patlama-00_extHalkın, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin barış mitingi için Ankara’da Gar önünde toplandığı sırada iki bomba patladı. Çok sayıda yaralı ve can kaybı olduğunu belirtildi.

Sağ kurtulanlar yaralılara müdahale etmeye çalışıyor. Patlama geniş bir alanı etkiledi. Olay yerinde bulunan ETHA muhabiri Fuat Uygur, “Patlama Gar’ın önündeki kavşakta meydana geldi. Canlı bomba olduğu söyleniyor. Çok sayıda yaralı var. Buraya ambulanslar hala gelmedi. Miting için gelen SES üyeleri yaralılara müdahale ediyor. Az önce Hipodrom tarafından silah sesleri geldi. Ancak ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Uygur, “onlarca can kaybı olduğunu gördüm. Onlarca yaralı var. İnsanlar pankartlarla taşınmaya çalışılıyor. Ambulanslar yeni girmeye başladı. Polis, yaralıların tam ortasına gaz bombası attı. Her yerde kan ve et parçaları var” diye konuştu.

ETHA muhabiri Önder Öner, iki patlamadan birinin HDP, birinin de Partizan-Kaldıraç kortejinin geçişi sırasında meydana geldiğini söyledi, “100’e yakın yaralı ve çok sayıda can kaybı var. Yaşamını yitirenlerin üzerini bayraklarla kapatılmış durumda. Ambulans hala gelmedi. Çevik kuvvet alana girdi. Gaz atmaya başladı. Yaralılar elle taşınıyor, sağlık emekçileri suni nefes yapıyor. Büyük bir panik var” dedi.

Türk polisi ise gaz bombaları ile kitleye saldırdı.