Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta Politik Tutsaklarla Dayanışma Eylemi Gerçekleşti

Frankfurt’ta Politik Tutsaklarla Dayanışma Eylemi Gerçekleşti

FRANKFURT|19.03.2022| Almanya’nın Frankfurt şehrinde 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklar ile Dayanışma Günü vesilesiyle bir miting gerçekleşti. Enternasyonalist Birlik (Internationalistisches Bündnis), Avrupa Demokratik Güç Birliği, Enternasyonalist Eylem Birliği Frankfurt (Internationalistisches Aktionsbündnis Frankfurt) ve BMG Frankfurt tarafından düzenlenen eylem, politik ve devrimci tutsakların durumuna dikkat çeken bir açılış konuşması ile başladı. Tecrit koşulları ile devrimci ve antifaşistleri kriminalize etmeye çalışan devletlerin bu bilinçli politikasına karşı enternasyonal dayanışmanın her bugün yükselmesi gerektiği söylendi.

Eylem boyunca farklı antifaşist ve devrimci örgütler tarafından konuşmalar gerçekleşti. Enternasyonalist Birlik tarafından yapılan konuşmada Ukrayna’da olduğu gibi, emperyalist savaşlar yüzünden politik tutsak sayısının, gün geçtikçe daha da artmakta olduğu söylendi. Avukat Gülizar Tuncer konuşmasında Türkiye’de ağır durumda olmalarına rağmen, serbest bırakılmayan ve ölüme terk edilen hasta tutsaklardan bahsetti. Ardından Amerika’da uzun yıllardır tutsak olan Mumia Abu Jamal ve Leonard Peltier için dayanışma grupları konuşmalarını gerçekleştirdi. Kürt Toplum Merkezi Türkiye ve Kürdistan’daki binlerce politik, devrimci tutsağa ve PKK önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna vurgu yaptı. İşçi Komünist Partisi İran ise çok ağır koşullar altında yaşayan ve çoğu durumda idam edilen İran’lı politik tutsaklarla ilgili bir konuşma yaptı. Almanya Marksist Leninist Partisi dünya çapındaki politik tutsaklara dikkat çekerken aynı zamanda alman devleti tarafından kriminalize edilen Stefan Engels, Gabi Fechner ve Monika Gärtner’den bahsetti. Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu, (ATİK) bir taraftan Türkiye gibi faşist devletler devrimcileri tutsak ederek boğmaya çalıştığını ve diğer taraftan Almanya gibi emperyalist kapitalist devletlerin antifaşistleri kriminalize ettiğini söyledi. Young Struggle politik tutsaklar ile dayanışmanın her gün güçlenmesi gerektiğini söyledi. Internationale Jugend ise politik tutsaklar ile dayanışmanın aynı zamanda sınıfsız bir toplum için mücadele anlamına geldiği söyledi.

Konuşmaların ardından tüm dünyadaki devrimci tutsaklar için ezgi ve marşlar söylendi. Kamuoyu tarafından yoğun ilgi gören eylem başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.