Home , ATİK , Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’muzun (ATİK) Kurucularından BEDİ AVCI’yı (CAFER) Yitirdik!

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’muzun (ATİK) Kurucularından BEDİ AVCI’yı (CAFER) Yitirdik!

STUTTGART | 06 – 09 – 2011 | Uzun süreden beridir yakalandığı amansız hastalıkla mücadele eden sevgili arkadaşımız Bedi Avcı (Cafer); 06.09.2011 sabahı yaşam mücadelesinde yenik düştü. Acımız büyük! ATİK ailesine, dostlarına, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

1956 yılında Hatay’da Arap halkına mensup bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Bedi’nin, çocukluk ve ilk gençlik yılları Hatay’da geçmiştir. 1972’de henüz daha on altı yaşında iken, Stuttgart’ta işçi olarak çalışmakta olan babasının yanına gelerek çalışma hayatına atılır. Çalışkanlığı ve insani ilişkileri ile kendisini bulunduğu topluma çok çabuk kabullendirme özelliğine sahip olan Bedi; 1970’lerin ortalarında ATİF çevresi ile tanışarak siyasal yaşama atılır. Çalışkanlığı, okuma araştırmaya olan düşkünlüğü ile kısa sürede kendisini geliştirerek öne çıkmayı başarır.

12 Eylül Askeri Faşist Cuntası’nın, Türkiye devrimci hareketine, devrimci demokrat ve komünistlere karşı geliştirdiği imha savaşına karşı, Batı Avrupa’da protesto eylemlerini bizzat örgütleyen Cafer, eylemler için geniş kitle örgütlerini harekete geçirmekte etkili ikna gücüne sahip biriydi.

Cafer arkadaş; sürekli demokrasi mücadelesinin nasıl bir adım daha ileriye taşınabileceğinin hesaplarını yapmaktaydı. ”Avrupa’nın farklı ülkelerindeki Türkiyeli demokratik kitle örgütlerinin, bir çatı altında merkezi bir yönetime bağlı olarak, örgütleyecekleri ortak eylemlerin, etkinliklerin, Avrupa emperyalizmine ve Türkiye faşizmine karşı demokrasi mücadelesinde daha başarılı olacağını” düşünmekteydi. Bu düşünce doğrultusunda da pratik çalışmalara önderlik etti.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’nun kuruluşuna önderlik edenler arasında yerini aldı ve 1986 da yapılan ilk ATİK kongresinde ATİK Başkanlığına seçildi. ATİK ve ATİK`e bağlı federasyon ve derneklerin yaratılmasında etkili ve yaratıcı bir rol oynadı. Cafer, Avusturalya’dan, Libya’ya, İngiltere’den Avusturya’ya, İsviçre’den Hollanda’ya, Belçika’dan Almanya’ya, Fransa’dan, Yunanistan’a, Kanada’ya kadar geniş bir alanda tanınan, sevilen güven duyulan ender insanlarımızdan birisiydi.

Nerede bir sorun çıksa, Cafer hemen oraya gider ve sorunları ikna ve sabırla çözerdi. Kitle çalışmasının ve demokratik alan mücadelesinin iyi bir önderi olarak, demokrasi ve özgürlük mücadelesi çalışmalarında çok önemli izler bıraktı.

Cafer; yürüttüğü çalışmaların hepsinde araştıran, siyasal – politik sorunların çözümlemesinde diyalektik ve materyalist bakış açısına bağlı kalan, halkın içinde sergilediği örnek tavır ve davranışları ile kitleler içersinde saygı duyulan biri idi.

ATİK kitlesi ve faaliyetçileri O’ndan çok şey öğrendi. Emeklerine ve değerlerine sahip çıkıyoruz. Mücadele her türlü zorluğa karşın sürdürülüyor.

90’lı yıllarla birlikte örgütlü yaşamdan kopan ama devrimciler ile ilişkilerini her daim sıcak tutan sevgili arkadaşımız, hastalığı sürecinde bir dostu ile söyleşisinde, mücadele yıllarını anarken o yılları şöyle özetliyor. “Hayatımın en mutlu ve en güzel yılları idi. Çünkü o yıllar hesapsız, çıkarsız yaşandı.”

Seni unutmayacağız ve ATİK saflarında, mücadele bayrağını hep daha ileriye taşıyabilmek için var gücümüzle çalışacağız sevgili Cafer. Seni mücadelemizde yaşatacağız, rahat uyu!

  • BEDİ AVCI  (CAFER ) ÖLÜMSÜZDÜR.

ATIK 21. Genel Konseyi

Sevgili arkadaşımız Cafer’i yarın (07.09.2011 Çarşamba) ölümsüzler kervanına uğurlayacağız. Uğurlama merasimine bütün ATİK ailesini ve dostlarımızı bekliyoruz.

YER: EĞİTİM KÜLTÜR MERKEZİ
NORDBAHNOF STR. 61
70191 STUTTGART

SAAT: 10.00

Zeynep Şakar

ATİK Başkan Yardımcısı

Bildiri indir (pdf)