Home , APP , DUİSBURG’DA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EYLEMİ

DUİSBURG’DA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EYLEMİ

DUİSBURG|01.07.2021|Almanya’nın Duisburg şehrinde Avrupa Kadın Dayanışması bir miting düzenledi. Saat 17-00’da başlayan mitingde Duisburg Asya Yüksel Kadın Meclisi, Duisburg Yeni Kadın ve SKB Duisburg konuşmalar yaparak TC’nin İstanbul Sözleşmesinden çıkmanısı kınadı.

König-Heinrich-Platz’ta Avrupa Kadın Dayanışması adına yapılan açıklamada “Kadınlardan korkuyorlar, korkmakta da çok haklılar.Geceyarısı alınan kararlarla kadınlara biat ettirebileceklerini, kadınmücadelesini engelleyebileceklerini düşünmeklemüthiş bir şekilde yanıldıklarını bilmeliler… Patriarka, Ortaçağ karanlığında “CADI” diye adlandırarak binlerce kadını diri diri yaktı, ama“CADI”ları bitiremedi. Unutmasınlar ki bizdeo bitiremedikleri cadıların torunları olarak asla diz çökmeyeceğizve İstanbul Sözleşmesi Geri Gelecek!” dendi.

Eylemde Yeni Kadın adına yapılan açıklamada ise “Çünkü; sözleşmenin sadece 4 temel adımdaki maddeleri uygulansaydı, bugün birçok kadın hala hayatta olabilirdi. Şiddetin ortaya çıkmaya cesaret bulamayacağı, şiddetin önlendiği bir toplum, Şiddet tehdidi varsa, kadınların etkili korunduğu pratik yaşam. Eğer kadın zarar gördüyse, zarar verene etkili kovuşturma ve cezasız bırakılmaması, tüm kadınların geleceğe dönük her türlü güçlendirilmesi. Bu maddelerin hiç birisi yerine getirilmediği gibi “tek adam”ın keyfî tasarrufuyla, haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik bir saldırıyla, sözleşme bir gece yarısı ansızın iptal edilliverdi. Bunu ASLA KABUL ETMİYOR, bu kararı biz kadınlar YOK HÜKMÜNDE sayıyoruz!” dendi.

Eylemde kadınlar sık sık Jin, Jîyan, Azadî, Yaşasın Enternasyonal Dayanışma, Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz“ sloganları attı.