Anasayfa , Avrupa , Stuttgart’ta Figen Yüksekdağ’a Özgürlük Mitingi

Stuttgart’ta Figen Yüksekdağ’a Özgürlük Mitingi

STUTTGART | 03.07.2017| Almanya’nın Stuttgart kentinde, Schlossplatz meydanında HDK Stuttgart Kadın Girişimi öncülüğünde ve MLPD’nin desteğiyle 3 Temmuz’da miting düzenlendi.

Mitingde Almanca HDK Stuttgart Kadın Girişimi imzalı “Figen Yüksekdağ’a ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük” pankartı, HDK, AvEG-Kon ve SKB imzalı Figen Yüksekdağ’a, tutuklu HDP milletvekilleri ve belediye başkanlarına özgürlük talep eden Almanca dövizler taşındı.

Mitingde HDK Avrupa Yürütme Kurulu üyesi Aynur Karakaya ve HDK Stuttgart yürütmesinden gazeteci Necati Abay birer konuşma yaptı.

YÜKSEKDAĞ’A, TUTUKLU VEKİLLERE VE BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖZGÜRLÜK!

Aynur Karakaya konuşmasında, Figen Yüksekdağ’a özgürlük için Avrupa’nın pek çok ülkesinde eylemler yapıldığını, 4 Temmuz duruşmasına Avrupa’dan da heyetler gönderdiklerini, Yüksekdağ şahsında tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanlarına, Meşale Tolu şahsında tutuklu gazetecilere, tüm politik tutsaklara özgürlük istediklerini, Figen Yüksekdağ’a vekilliğinin geri verilmesini ve irademiz olarak mecliste ve HDP’de görevinin başında olması gerektiğini belirtti.

YÜKSEKDAĞ 6 MİLYONUN İRADESİDİR

Gazeteci Necati Abay ise konuşmasında, Figen Yüksekdağ’ın 6 milyonun iradesi olduğunu, hem vekilliği hem de HDP üyeliği düşürülerek HDP Eş Genel Başkanlığından alındığını, bunun, Yüksekdağ’ın kadın özgürlük mücadelesinin liderlerinden biri olmasının, Türk halkının bir evladı olmasının, sosyalist kimliğe sahip olmasının neden olduğunu kaydetti. Abay, Yüksekdağ’ı bin avukatın savunacağını belirterek 4 Temmuz duruşmasında serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Mitingde Meşale Tolu’ya özgürlük için  imza toplandı.

Mitingin ardından Stuttgart 21 etkinliğine ve yürüyüşüne katılındı.

Mitinge, HDK Stuttgart, SKB, AGİF, ATİK, DİDF, SYKP, Maraş inisiyatifi ve MLPD destek verdi…