Anasayfa , Avrupa , ATİK: Filistinli Yazar ve Aktivist Khaled Barakat Yalnız Değildir!

ATİK: Filistinli Yazar ve Aktivist Khaled Barakat Yalnız Değildir!

ATİK | 01.07.2019 | ATİK: Filistinli Yazar ve Aktivist Khaled Barakat Yalnız Değildir!

22 Haziran 2019 günü Berlin’de “yüz yılın anlaşması”  konulu bir konuşma gerçekleştirmek için katılacağı panele gelen Khaled Barakat’ı durduran Berlin polisi, kendisine Berlin devlet yetkilileri tarafından 31 Temmuz’a kadar açık alanda, toplantılarda, video-mesajlar dahil olmak üzere herhangi bir politik etkinlikte yer almasının yasaklandığını belirterek konuşma yapmasına müsaade etmemiştir.

Getirilen yasağın gerekçesi, “Donald Trump’a, Arap ve Filistin devlet yönetimlerine yönelik eleştirel bir konuşma olacağı” gösterilmiştir.

Khaled’in yapacağı konuşmaya yönelik yürütülen tahmin, şüphesiz şimdiye kadar yaptığı konuşmalar ve röportajlara dayanmaktaydı. Ayrıca Khaled’in “FHKC (Filistin Halk Kurtuluş Cephesi) üyesi olduğu” gerekçesiyle, geçmişte yaptığı konuşmalar, röportajlar suç delili olarak gösterilmiş ve 8 sayfalık dosya hazırlanıp kendisine verilmiştir… Alınan bu karara uymadığı takdirde, oturumunun da uzatılmayacağı tehditti yapılmıştır. Almanya yasalarında FHKC “terör” listesinde olmamasına rağmen Berlin Yerel Hükümeti’nin, siyonist İsrail’in polisliğine soyunduğu aşikardır.

Khaled Barakat’ın düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırı, emperyalist Alman hükümeti tarafından gerçekleştirilen Filistin halkına yapılan ne ilk ne de son saldırıdır.  Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesi yasaklarla engellenemeyecektir. Bizler ATİK olarak Khaled Barakat ve Filistin Halkıyla her daim dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz!

Khaled Barakat üzerindeki baskılara SON!

Yaşasın Filistin Halkının haklı ve meşru mücadelesi!

Kahrolsun İsrail Siyonizm’i ve onun işbirlikçileri!

ATİK- Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu