Anasayfa , Haberler , "Kaypakkaya’nın ismini anmak onurdur"

"Kaypakkaya’nın ismini anmak onurdur"

İSTANBUL | 30 – 01 – 2011 | Sanatçı Pınar Sağ ve Mehmet Özcan’a sendika, demokratik kitle örgütleri, yöre dernekleri, sanatçı ve aydınlardan büyük destek geldi.

Pınar Sağ ve Mehmet Özcan’a 2009 yılında yapılan yerel seçimler döneminde DHF tarafından organize edilen bir mitingde yaptıkları konuşmalardan dolayı 10’ar ay hapis ‘cezası’ verililmesini tepkile gelmeye devam ediyor.  Sağ ve Özcan’a yaptıkları konuşmalardan dolayı  “suç ve suçluyu övmek”, “terör örgütü propagandası yapmak”’tan dolayı 10’ar ay hapis ‘cezası’ verililmesi sendika temsilcileri, aydın ve sanatçılar tarafından protesto edildi.

Konuyla ilgili İstanbul Barosu’nda açıklama yapan Pınar Sağ ve Mehmet Özcan’a Arif Sağ, Tarık Akan, Selda Bağcan, Süleyman Çelebi, Arif Balkız, Sırrı Süreya Önder, Temel Demirer, Ragıp Zarakoğlu, Orhan Aydın, Grup Munzur, Grup Yorum, İlkay Akkaya, Suvabi bir çok sanatçı ve aydın desket verirken yine Demokratik Haklar Federasyonu, Yüzçiçek Açsın Kültür Merkez, TAYAD, Partizan, Halk Cephesi, Dersim Dernekleri Federasyonu, TKP, ESP, SDP, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Ayışığı Sanat Merkezi, Yapı Sanat Evi ve Sivas yöre dernekeri destek verdi.

‘Kaybedillenleri hatırlatmanın suç değil görev’

Katılımcılar adına açıklama yapan Avukat Taylan Tanay “Yargı önüne bile çıkarılmadan infaz edilenleri işkence ile katledilenleri, kaybedillenleri hatırlatmanın suç değil görev” olduğunu söyledi.

Tanay “Yoksulluktan, ezilmeden, demokrasi mücadelesinden söz ettiğimiz, bağımsızlık için gayret gösterdiğimiz, halk için, halkın yanında egemenlere karşı sesimizi yükselttiğimiz için suçlanabilir miyiz?” diye sordu. Pınar Sağ’ın savunmasının dahi alınmadığını, avukatlarının dinlenmediğini dile getiren Tanay, “Bu karar kabul edilemez bir adli siyasal hata olarak tarihimize dahil edilmeye çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

‘Halkımın yanında olacağım’

Pınar Sağ ise verdiği ifadeden pişmanlık duymadığını ve geri adım atmayacağını açıklayarak, Kaypakkaya ismini anmanın onur olduğunu belirtti. Sağ, “Kaypakkaya’nın suçlu olduğuna inanmıyorum. Ayrıca fikirlerinin bir kez daha dikkate alınması gerektiğine inanıyorum. Bir Sanatçı olarak ülkemin ezilmiş, gözardı edilmiş halklarının yanında olacağım.” dedi. Ardından Mehmet Özcan’da söylediklerinden pişman oymadığını belirterek, Kaypakkaya için yazdığı, “Seni sevmek suçluyu övmekse eğer, Kaypakkaya seni seviyorum, seni seviyorum bir suçlu da benim seni seviyorum” şiirini tekrardan okudu.

Son olarak Sağ ve Özcan’a destek vermek için gelen Arif Sağ, Tarık Akan, Selda Bağcan ve Sırrı Süreya Önder bir açıklama yaptı.

Galatasaray Lisesine yürüyüş

İstanbulBarosun’nda yapılan açıklamanın ardından Galatasaray Lisesi önüne yürüyüş gerçekleştirildi. ‘Pınar Sağ onurumuzdur’, ‘Önderimiz İbrahim Kaypakkaya’, ‘Umudumuz kavgada kavgamız sanatımızda’ şeklinde sloganlar attı. (hg)