Anasayfa , Haberler , ATİGF’ten ATİK’li Tutsakları Sahiplenme Çağrısı

ATİGF’ten ATİK’li Tutsakları Sahiplenme Çağrısı

AVUSTURYA|31.05.2017|Avusturya Türkiyeli İşçi Gençlik Federasyonu ATİK’li Tutsakları Sahiplenme ve 2 Haziran’da gerçekleşecek Mahkeme önü mitinge katılım çağrısı yayınladı. Yayınlanan çağrı şu şekilde:

”Alman mahkemelerinin Devrimcilerin İradesini teslim alma ve Diz çöktürme baskı politikalarına karşı 2 Haziran’da MÜNİH’ te protesto eyleminde buluşalım!

Münih’ te gayrı-meşru bir şekilde, 129 a/b yasalarına dayanılarak “Yargılanmalarına” çalışılan 10 ATİK’ li devrimci tutsağın gerçekleşen duruşmasında, mahkeme heyetince çirkefçe bir teklifte bulunuldu.
İki yıllık tutukluluk süresi sonunda, sağlık durumunun kötüleşmesinden dolayı, avukatlarınca tahliye talebinde bulunulan Devrimci Tutsaklardan Mehmet Yeşilçalı’nın tahliyesi mahkeme heyetince red edilmesinin yanısıra, çirkinçe bir teklifle, devrimci tutsaklardan, mahkeme heyeti ile işbirliği yapılması teklifinde bulunuldu.
Devrimci Tutsakların tereddütsüz lanetlediği bu teklife karşı, heyeti reddetme taleplerini iletecekleri ve protesto edecekleri bildirildi.
Alman devletinin, faşist türk devleti ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği hukuksuz ve gayrı-meşru tutuklama operasyonu ve saldırısı, bugün de değişik yöntemlerle devam etmektedir.
Alman devletiyle birlikte uydurma belge-bilgilerle dosya hazırlayan türk istihbarat ve polislerine kol kanat gerip, oturum vererek sahiplenen alman emperyalizmi ve onun mahkemeleri, Devrimci-Komünist Tutsakları değişik yöntemlerle sindirmeye, teslim almaya çalışmaktadır.
Ama her defasında, Devrimci Tutsakların haklı ve meşru mücadele ve iradelerince mahkum edildi/edilecektir de.
Devrimci Tutsakların teslim alınamayacağını, hem tutsak yoldaşlarımız, hem de onların yoldaşları olarak bizler de, alman burjuvazisi ve mahkemelerine mücadelemizle gösterdik/göstereceğiz.
Yoldaşlarımızı asla ve asla yalnız bırakmayacak, onların özgürlüklerini kendi özgürlüğümüz olarak kavradık/ kavrayacağız.
ATİK’ li tutsak yoldaşlarımızı daha güçlü sahiplenmek ve alman burjuva mahkemelerini protesto etmek için, tüm üye ve taraftarlarımızı, duyarlı herkesi , 02 Haziran-Cuma günü,saat 11:00′ de, Münih’ te mahkeme önünde gerçekleştirilecek olan

Miting ve Basın Açıklamasına katılmaya çağırıyoruz.

Devrimci Tutsaklar Teslim Alınamaz!
Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur!
ATİK’ li Tutsak Yoldaşlarımız Yalnız Değildir!
ATİGF (Avusturya Türkiyeli İşçi ve Gençlik Federasyonu)”