Home , Avrupa , Filipinli Gerilla'ların öyküsü: ’Ateş Çemberinde Gül Yüzler’

Filipinli Gerilla'ların öyküsü: ’Ateş Çemberinde Gül Yüzler’

STUTTGART | 05 – 10 – 2010 | 03 Ekim 2010 tarihinde Stuttgart’ta Umut Yayımcılık ve Realite gazetesi bir etkinlik düzenledi. Filipinli gerilla anlatan filmin tanıtımının yapıldığı etkinliğe 200 kişi katıldı. Etkinlikte ayrıca Filipinler Demokratik Ulusal Cephesi adına katılan bir delegasyonla Filipinler’deki devrimci durum ve son gelişmeler değerlendirildi.

Panel şeklinde yapılan değerlendirmelere Partizan dergisi temsilcisi ve yapımcı-Yönetmen Mustafa Kılınç katıldı.

Panelde ilk önce Mustafa KILINÇ Filipinlerde gerek gerilla alanlarında gerek şehirlerde gerek gözaltında kayıplar aileleri ile gerçekleştirmiş olduğu röportajlarını ve Filipinlere gitme nedenlerini ve izlenimlerini anlatmasının ardından bu alanda yaptığı çekimlerden oluşan film gösterime sunuldu. İlgi ile izlenilen filmde özellikle gerilla alanlarındaki röportajları ve görüntülerilerle gerillaların sağlık alanındaki çalışmaları gösteriliyordu. Gerek Kılınç’ın açıklamaları gerekse de film gösterimi Filipinlerdeki yükselen halk hareketini açık şekilde gösteriyordu.

Kürt Ulusal Hareket adına sunulan mesajın ardından Filipinler Ulusal Cephe adına söz alan bir temsilci FKP kurucu önderleri arasında yer alan Dr. Sison’un bu etkinliğe gönderdiği mesajı yazılı olarak okudu. Temsilci, FKP ve Zeni Halk Ordusunun tarihi sürecine vurgu yaptı kısmı alanlardan ve az sayıda silah gücüyle başlıyan mücadelenin bugün 81 eyaletin 70’inde etkili hale geldiğini, sağlık alanından toprak reformuna kadar birçok alanda etkili olduklarının altını çizdi. Temsilci, önlerindeki beş yıl içinde stratejik denge hedefine kitlendiklerini ve 120 olan gerilla alanlarını 180 çıkarma hedefinin olduğun belirtti. Filipinlerdeki yoksulluğu ve açlığın geldiği boyutun resmini çizen yoldaş Filipinler militarist güçlerin saldırılarında da vurgu yaptı.  Ayrıca kuruluşundan bu yana parti içi sapmaların ve bunların yarattığı tahribatını anlatan temsilci konuşmasını geleceğe yönelik umutlarını yeniliyerek sonlandırdı.

Partizan adına konuşan temsilci MLM nin önemini ve sınıf mücadelesinin gerekliliğini birkez daha ortaya koyarken emperyalizmin durumuna bunun yanı sıra halk savaşının önemine vurgu yaparak savaş kavramını anlattı. Bunun yanı sıra KP göre şekillenmenin, halk savaşının ne anlama geldiğini anlatan temsilci, enternasyonal desteğin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

MKP, MLKP ve farklı siyasi çevrelerin gönderdiği mesajların okunduktan sonra alınan soruların cevaplanmasıyla panel bitirildi.