Anasayfa , Avrupa , Aleviler Açlık Grevlerine Devam Ediyor

Aleviler Açlık Grevlerine Devam Ediyor

aclikgrevihochtaunus1

FRANKFURT |23-01-2016| TC Devletinin Kürdistan’da sürdürdüğü katliamlara karşı direniş devam ederken, Avrupa’da başta devrimci-demokratik ve yurtsever kesimler olmak üzere inanç kesimlerinden de dayanışma etkinlikleri düzenleniyor. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından başlatılan dayanışma aktiviteleri çerçevesinde Hessen’de yer alan bazı Alevi dernekleri açlık grevlerine başladı. Önceki hafta Bad Homburg Alevi Kültür Merkezi tarafından yapılan açlık grevine bu hafta Hochtaunus Alevi Kültür Merkezi de eklendi.

Önceki gün başlatılan ve 3 gün sürecek açlık grevinin ana temasını ‘Katliamlara son!, insanlar öldürülmesin! silahlar sussun!’ oluşturuyor. FEDA ve ATİF aktivistlerinin de greve katılarak desteklediği açlık grevine politik tartışmaların yanı sıra, türkükler söylendi.

Med Nuçe haber kanalına bağlanan ve açlık grevinde yer alan FEDA temsilcisi Can Kasapoğlu, Kürdistan’süren vahşete karşı sadece küçük bir adım attıklarını, tüm demokratik kesimlerle birlikte dayanışma eylemlerine devam edeceklerini, TC devletinin askeri operasyonlarına derhal son verilmesi gerektiğini ve barış görüşmelerine geri dönülmesini istedi.

3 gün sürecek ve ATİF aktivistlerinin de desteklediği açlık grevi pazar gününe kadar sürecek. Frankfurt’ta yapılacak bölgesel protesto yürüyüşüne katıacak olan açlık grevcilerinin önümüzdeki süreçlerde katliamları protesto etmek için farklı inanç ve DKÖ/STÖ’lerle görüşeceklerini ve bu kesimlerin desteğini talep edeceklerini belirttiler.

aclikgrevihochtaunus