Home , Avrupa , ATİF'in 35. Mücadele Yılında 34. Genel Kurulu Başarıyla Gerçekleşti

ATİF'in 35. Mücadele Yılında 34. Genel Kurulu Başarıyla Gerçekleşti

FRANKFURT | 03 – 04 – 2011 | 35. mücadele yılına giren Almanya Türkiyeli İşşçiler Federasyonu (ATİF) 34. Genel Kurulunu ‘ATİF saflarında birleş!’ sloganı adı altında gerçekleştirdi. Yapılan saygı duruşunun ardından ATİF Yönetim Kurulu adına açılış konuşması gerçekleştirildi.

YK adına Hülya Onur tarafından yapılan açılış konuşmasında, 35 yıl önemli bir tarihi kesit ve süreçtir. Ve bu tarih iyi bilinmeli, kavranmalı ve sahiplenilmelidir. En güzel değerlerin ve mücadele geleneğinin yaratıldığı bu yıllarda, zaman zaman kör kurşunlarla katledilen yoldaşlarımız oldu, amansız hastalıkların ya da zamansız ölümlerin aramızdan koparıp aldığı yoldaşlarımız da. Onları da burada sevgiyle- özlemle anıyoruz’ vurgusuna yer verdi.

50 yıllık göç sürecine, 35 yıllık mücadele sürecine, Atom Santral politikalarına ve Orta-Doğu ve Kuzey Afrika halklarının isyanına değinen Onur devamında ‘Pasif ve genel değil, aktif ve gündelik politikalarla hem iç gündemimize hem de bizi bekleyen bu   yeni döneme katkı sağlama görevi, var olan saldırılara en politik ve geniş katılımı örgütleme ve tavır koyma misyonu önümüzdeki süreçte daha acil olarak beklemektedir’ belirlemesine yer verdi.

ATİF kurucularından Kenan Özpolat kısa bir konuşma yaparak ATİF kuruluş sürecini aktardı. Özpolat konuşmasında ‘ATİF bir dinamizmdir tüm hata, eksik ve yetmezliklerine rağmen. Dün örgütlülükte ısrar edemeyenler dağıldı. Ancak ATİF bunda ısrar etti/ediyor. Burası çok önemli’ dedi.

ATİF Yönetim Kurulu tarafından Genel Kurulu iradesine bir yıllık faaliyet raporu sunuldu. Almanya’nın çeşitli alanlarından gelen delegerin tartışması sonrası ATİF Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Gürcan tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Gürcan konuşmasında bir çok eksik ve yetmezliklerinin olduğunu vurguladı ve ‘ancak önemli olan ATİF’e, yürütülen mücadeleye gönül verilmesidir. Burası biyi ilerie taşıyacaktır’ dedi.

ATİF 33. Dönem Yönetim Kurulu tarafından 50. Yıllık göç sürecini anlatan film ve slayt gösterimi yapıldı. Ardından yapılan sunumda ATİF’in göçmenlik meselesine ilişkin Almanya merkezli bir konferans projesini aktarıldı.

NRW eyalet meclisi ve Die Linke federal meclis milletvekili Sevim Dağdelen belli sebeplerden ötürü Genel Kurul’a katılamayıp mesajlarını yolladılar.

Genel Kurul’da ayrıca ATİK Program taslağı tartışmaya açıldı. Yapılan ve saatlerce süren tartışmalardan sonra, ATİK Program taslağına ilişkin düşünce ve önerilerin bir rapor dahilinde ATİK kongresine sunulmasına karar verildi.

ATİF Genel Kurulu’na ADHF ve YEK-KOM’un yanı sıra Ali Atalan destek mesajlarını sundular.

Yaklaşık iki gün süren, mali, denetim kurulunun raporlarının onaylandığı ve yeni organların belirlendiği genel kurul Pazar günü öğlen saatlerinde sonuçlandı.