Anasayfa , Avrupa , ”SENİN DE BİR KARDEŞ AİLEN OLSUN” Kampanyasına Dair (Ulm)

”SENİN DE BİR KARDEŞ AİLEN OLSUN” Kampanyasına Dair (Ulm)

Ulm | 23.05.2020 | Konfederasyonumuz ATİK’in mayıs ayında bir genelgeyle çalışmasını başlattığı ‘seninde bir kardeş ailen olsun’ kampanyası çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar sonuç vermiştir. Zamanlaması ve mantıki olarak doğru zamanda doğru adımlar attığımızda herhangi bir etkinlik faaliyetimiz kitleler tarafından karşılıksız bırakılmamaktadır.

Korona virüs salgınının yaratığı olumsuz tahribat sosyal- siyasal-sağlık-ekonomik vs. noktalarında toplumumuzda bıraktığı etkiyi kırmak ve özeldede sosyal ilişki ve paylaşımı kapitalizmin insiyatifine bırakmamak önemliydi. Ve burdan yola çıkarak Türkiye’deki ağır faşist saldırıların gerek siyasi tutsaklara gerek şehit ve tutsak ailelerine ve de mezarlara kadar yapılan insanlık dışı saldırılarda yanlızlaştırılmaya çalışılan bu kesimlerle dayanışmayı maddi bir zeminde birleştirme anlayışı önemliydi .Zra bu kanpanyayı yürüttüğümüzde de bunu çok açık şekliyle gördük.

Kardeş aile kampanyası çerçevesinde ATİK bildirisi sitemizde yayınlanarak duyurusu yapıldı. Bunun dışında çeşitli kısa yazılar ara ara yazıldı. ATİK amblemli duyuru ve bilgilendirmeler kitleye ulaştırıldı. Bire bir konuşmalar ile bu kampanyanın önemine vurgu yapıldı. Bunun sonucu olarak alanımıza isim olarak ulaştırılan aileleri daha öncesinde ön hazırlığını yaptığımız ve kampanya faaliyetiyle beraber genişlettiğimiz ULM’deki ailelere bu isimler verilerek kontak
kurulmasını sağladık. Alanımıza ulaştırılan aile sayısı yürütülen kampanyaya paralel eksik kaldı ve ATİK’ten yeniden kardeş aile olabilecek isimler istendi. Kardeş aile olanlar Türkiye’yi arayarak bire bir kontak kurarak dayanışma ilişkisini geliştirmesi sağlandı. Yapılan tüm görüşmelerde aileler ekonomik destekten çok böylesi yerinde ve kendilerinin unutulmamış olmamalarının sevincini ortaya çıkarıyordu. Yaşanan sıkıntıları bu kezde aileler olarak bire bir yüzleşmesi dayanışma ve paylaşıma olan önemin kavranmasını getirmiştir. İlişkilenmeden dayanışmaya ve ordan örgütlü toplum olma mantığı sorunlarımıza bir nebze de olsa çözüm getirdiği anlayışı önemlidir. Bu kampanyayı direk Yönetim Kurulumuz eliyle yön verip kampanyanın gidişatını takibi için yönetim kurulu içinde bir yöneticimizin yer alması ve tüm süreci takip etmesi kampanyamızı olumlu etkilemiştir.

Sonuç olarak ‘kardeş Aile Kampanyası’ Ulm alanında uygulanmış olup başarıyla devam etmektedir. Kampanyayı 31.12.2020’ye kadar devam ettireceğimizi her ay düzenli katkımızı sürdürerek
ailelerle kontağı devam ettireceğimizi bunun dışında düzensiz yardımlarda bulunulduğunda bunu da ailelere ulaştıracağımızı belirtiyoruz. Yıl sonunda kendi kamuoyumuza bu kampanyanın sonuçlarını paylaşacağız.

Ulm Tohum Kültür Merkezi Yönetim Kurulu