Home , Avrupa , ATİF Hamburg: Faşist Saldırılar Gelişen Anti-faşist Mücadeleden Korkunun Göstergesidir!

ATİF Hamburg: Faşist Saldırılar Gelişen Anti-faşist Mücadeleden Korkunun Göstergesidir!

ATİF | 31.05.2020 | Geçtiğimiz günlerde Hamburg’ta içlerinde AGİF’in de kullandığı bir derneğe yönelik gerçekleştirilen ırkçı-faşist saldırıyla ilgili olarak Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu Hamburg örgütlülüğü tarafından  bir dayanışma metni yayınlanarak saldırı kınandı. Haber değeri taşıdığından ve faşizme karşı dayanışma içerikli bir metin olduğundan olduğu gibi yayınlıyoruz.

Faşist Saldırılar Gelişen Anti-faşist Mücadeleden Korkunun Göstergesidir!

Almanya’nın Hamburg kentinde, alanımızda bulunan dost kurumlarımızdan biri olan AGİF’’ten dostlarımızın da faaliyetlerini yürüttüğü Lütje Lüüd Derneği’nin geçtiğimiz günlerde faşist saldırıya uğradığını kamuoyuna yapılan açıklama ile öğrendik. Yapılan saldırıda kullanılan sembol, işaret ve terimlerden Türkiyeli faşist yapılanmaların olduğu düşünülen olayla ilgili olarak bilinmelidir ki ne Türkiyeli faşist ve gerici yapılanmalar ne de yaşadığımız alandaki faşist ve gerici yapılanmalar gelişen anti-faşist mücadelenin önünü alamayacaktır.

İçinden geçilen salgın süreci içerisinde bu nokta gözlerden kaçmamalıdır. Emperyalist – Kapitalist sistem iflas etmektedir. Er ya da geç daha eşit, adil bir düzen ile hak ve özgürlük talepleri bu çürümüşlüğe son vererek tarihin çöplüğüne gönderecektir. Ellerinden gelen her türlü çaba ile faşist saldırılarını insanlara ve kurumlarımıza karşı kullananlar da layık oldukları çürümüş düzenleri ile allak bullak olacaklardır. Bu tarz saldırıları haklı ve meşru taleplerle anti-faşist mücadele yürüten kurumlarımızın mücadelesini sekteye uğratmayacaktır.

ATİF Hamburg olarak yaşanan ırkçı saldırıyı kınarken dost kurumumuz AGİF’in ve diğer anti-faşist dostlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz. Mücadelemizi geliştirerek yapılan saldırılara gerekli cevabı vereceğiz.

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!
Faşizme Karşı Omuz Omuza!
Anti Faşist Mücadele Meşrudur!

ATİF Hamburg
31 Mayıs, 2020