Home , Avrupa , Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu panele çağırıyor

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu panele çağırıyor

demokratikgucbirligiBERLİN | 16 – 05 – 2013 | Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu, Türkiye ve Türkiye Kürdistanın’daki gelişmelerin değerlendirileceği bir panele çağrı yaptı. 19 Mayıs günü Berlin’de yapılacak panele, farklı kurumların temsilcileri konuşmacı olarak katılacaklar.

Çagrıda şu sözlere yer verildi:

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu, Türkiye ve Kürdistan’daki Gelişmeler

19 MAYIS 2013 Saat: 14.00

Değişik ulus ve inanç gruplarından işçiler, emekçiler!

Türk devleti hiç bir sınır tanımadan Türk, Kürt, Alevi, tüm toplumsal muhalefet kesimlere saldırmaya devam ediyor. Türkiye hapishanelerinde sayısız Kürt aydını ve politikacıları, devrimci ve yurtsever öğrenciler, avukatlar ve emekçi memurlar bulunmakta. Türk devleti ve AKP Hükümetinin, “benden olmayanın yeri gözaltı ve hapistir” diyerek sürdürdüğü azgınca saldırılarına hep birlikte karşı koymak, omuz omuza olup emek ve ötekilestirilenlerin cephesini büyütmek hepimizin görevidir.

Tam da böylesi bir dönemde kurulduğunu kamuoyuna duyuran Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu, sizlerle bir araya gelerek ortak sorunlar üzerine bir tartışma paneli düzenlemektedir.

“Demokratik Güç Birliği; Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt ulusunun ulusal demokratik haklarının tanınması için, Alevi inancı başta olmak üzere Ezidiler, Hıristiyanlar ve diğer bütün inanç grupları, barış, özgürlük ve eşitlik temelinde bir arada yaşaması amacına katkıda bulunmaya dönük önemli bir misyon üstlenmiştir…

İşçi sınıfı başta olmak üzere farklı sosyal kesimlerin baskıya uğradığı hak ve özgürlüklerin giderek kısıtlandığı Türkiye’de süren eşitlik ve özgürlükler mücadelesine katkı sunmak istiyoruz.„iyen Türkiye ve Kürdistan’lı Bizler; işçi ve emekçi kardeşlerimizle, yok sayılanlarla, baskı altında tutulanlarla kucaklaşmak için,  tüm dostlarımızı yapacağımız PANELE i katılmaya çağırıyoruz.

 

Moderatör     :      İsmail Parmaksız (YEK-KOM Temsilcisi)

Konuşmacılar:      Cengiz ORHAN (AABF – Almanya Kuzey Bölge Başkanı)

Baki SELCUK (AGİF Temsilcisi)

Süleyman GÜRCAN (ATİF Temsilcisi)  

Hüseyin AVGAN (DİDF Temsilcisi)

Ali KÖYLÜCE (FEDA Temsilcisi)

Dr. Sükrü GÜLER (KOMKAR Almanya Başkanı)

…………………………………………………………………………………………………

Adres: Rosa-Luxemburg-Stiftung

Franz-Mehring-Platz 1./ 10243 Berlin

Ulaşım: Ostbahnhof

 

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu