Anasayfa , Avrupa , İspanya’da Sendikalar Memurları Greve Çağırdı

İspanya’da Sendikalar Memurları Greve Çağırdı

MADRİD | 13 – 05 – 2010  | İspanyol Sendikası UGT öğretmenleri, hasta bakıcılarını ve diğer devlet memurlarını 2 Haziran’da grev yapmaya çağırdı. Sendika çağrıyı İspanyol hükümetinin Çarşamba günü açıkladığı kısıtlama paketine tepki olarak yaptı.

Sendika, başbakan Jose Zapatero ile görüşmelerden sonuç alınamadığını belirterek, 20 Mayıs’ta, yani kısıtlama paketinin Mecliste tartışılacağı günde de gösteriler yapmak istediklerini açıkladı.

Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi İspanya’da da bankalara milyarca para aktarıldı. Sonrasında oluşan bütçe açığını kapatmak için ise, devlet harcamalarını kısma adı altında, bu yıl memur maaşları yüzde 5 oranında düşürülmek isteniyor. Gelecek yıl için de memur maaşlarına zam yapılmayacağı açıklandı.

İspanya’da ikinci büyük sendika ise memur grevine destek vereceklerini açıkladı. Yine de her iki sendika, genel grece çağrı yapmaktan kaçındılar. Sendikalar gerekçe olarak, genel grevin İspanya ekonomisine daha fazla zarar vereceğini düşündüklerini belirttiler.