Anasayfa , Avrupa , ATİD’de 2 Yıldır Süren Yazarlık Kursu Sonuçlandı

ATİD’de 2 Yıldır Süren Yazarlık Kursu Sonuçlandı

ARNHEM|01.04.2022| Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu’na(HTİF) bağlı Arnhem Türkiyeli İşçiler Derneği’nde (ATİD) iki yıldır devam eden yazarlık kursu, 27 mart pazar günü dernek lokalinde yapılan bir etkinlikle sonuçlandırıldı.

İki yıl önce Balad Şiir Vakfı, 3C Yayınevi ve Arnhem Türkiyeli İşçiler Derneği (ATİD) ile ortaklaşa başlatılan ve korona salgınından dolayı da çalışmaların bir bölümünü internet üzerinden gerçekleştirilen çalışmalar pazar günü dernek lokalinde yapılan bir etkinlikle sonuçlandı.

3 dernek üyesinin de katıldığı 15 kişilik grup, kursun bitim sürecinde ortaya koydukları öykü ve şiirleriyle bir kitabın da ortaya çıkışına da vesile oldular. Kursa katılanların şiir ve öykülerinden oluşan bir fincan kahve, seçki adlı kitabın etkinliğe katılanlara dağıtımı da yapıldı.

Dernek lokalinde yapılan etkinlikte kursa katılan kişilere sertifikaları ATİD yönetim kurulu ve kurs öğretmeni E. Sanburkan tarafından verildi. Etkinliğe saz ve sözleriyle katılan kişilerin Kızıldere ile başlayıp, tutsaklık ve direnişle ilgili marş ve türküleriyle etkinlik sonlandırıldı.