Anasayfa , Avrupa , Münih'te DESA işçileri için dayanışma konseri

Münih'te DESA işçileri için dayanışma konseri

MÜNİH | 20 – 05 – 2011 |  İşçilerin haklarını gaspetmesi, uzun çalışma saatler, düşük ücretleri ve en son sendikalı oldukları için işçilere azgınca saldıran, işten atan DESA’ya karşı bir protesto da 21 Mayıs’ta Münih’te yapılacak. Bu kez Münih’te DESA’nın çalıştırdığı Bulgar işçilerin insanlıkdışı koşulları gündemde.

ATİF, Revolutionäre Internationalistische Organisation, Kreis der betroffenen Bulgarische Tagelohner, Sozialistische Alternativ ve İnitiative für Zivilcourage tarafından örgütlenen protestoda ilk önce saat 1600 ile 1700 arasında Schwanthalerstrasse’dan başlayan bir yürüyüş yapılacak. Saat 17.00’ten sonra ise Max Joseph Platz’da Bulgar işçilerle bir dayanışma konseri düzenleniyor.

Kurumlar, yaptıkları ortak açıklamada özellikle Münih’e DESA fabrikalarında çalıştırılmak için getirelen Bulgar işçilerin yaşadığı koşulları protesto etmek istediğini söyledi. Getirilen işçilerin fabrika tarafından sokakta bırakılması, yurtların kişi başına 200 Euroluk kira istemesi, özel uygulamalar ve yasaların Bulgar işçilerin haklarının elinden alınarak daha dizgince sömürülmeleri gibi konuları gündeme getiren kurumlar, 21 Mayıs’ta geniş bir katılım ve dayanışma çağrısı yaptı.