Anasayfa , Avrupa , ADBG: Diktatör Erdoğan’ın İşgalici Savaşına Dur De!

ADBG: Diktatör Erdoğan’ın İşgalici Savaşına Dur De!

Avrupa’da yaşayan göçmen halklarımıza ve Avrupa halklarına;

DİKTATÖR ERDOĞAN’IN İŞGALCİ SAVAŞINA DUR DE!

19 Kasım gece saatlerinde, AKP-MHP faşist rejiminin bombardıman uçakları Kobanê, Mınbiç, Güney Kürdistan’daki Kandil dahil Medya savunma alanlarını da kapsayan geniş bir bölgeyi havadan bombaladı. Özellikle de sivil hedefler bu saldırılar altında kaldı.

İntikam ve soykırım hedefiyle gerçekleştirilen bombardımanda ilk tespitlere göre Derik’te 12 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı. Kobanê’de hastane yerle bir edildi.

ABD ve Rusya kontrollerindeki hava sahalarını faşist Türk savaş uçaklarına açtılar. Erdoğan’ın savaşına ve saldırganlığına suç ortağı oldular.

Savaş baronları İstanbul İstiklal Caddesi’nde kendilerinin devreye soktuğu patlamayı gerekçe göstererek, Rojava’yı işgal planını çok önceden planlayarak hedef yapmıştır. YPG’nin üzerine attı. Taksim katliamı planını YPG üzerine atma yalanı çökmüştür ve yalanları ellerinde patlamıştır.

Açıkça ortadadır ki Türk devleti Kürdistan topraklarını işgal ve ilhak etmek istiyor ve bunu gerçekleştirmek için her türlü oyun ve senaryoyu kurguluyor ve hayata geçiriyor.

Sömürgeci Türk devleti DAİŞ’in yenilgisinin intikamını alma hevesindedir. Bu nedenle Rojava devrimini yok etmek temel hedefleridir.

Türk ordusu savaş suçu işlemesine rağmen BM’de sorgulanmıyor, yargılanmıyor. ABD ve Rusya’nın doğrudan, Avrupa devletlerinin ise dolaylı desteğini alıyor. Emperyalistler, Kürdistan halklarının devrimini Türk devletinin hiçbir kural tanımayan eliyle yok etmeyi kendi çıkarlarına uygun görüyorlar.

Kobané, DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğratıldığı kahramanca direnişin adıdır. Rojava devrimi, barbar DAİŞ çetelerine karşı, Kobané’de yeni bir Stalingrad yarattı. Bölgenin Kürt, Hristiyan, Arap, Süryani, Ermeni, Türk bütün halkları birlikte insanlık düşmanı DAİŞ’e karşı savaşarak yenilgiye uğrattılar ve karanlık amacına ulaşmasını engellediler.

Diktatör Erdoğan’ın katliamcı savaşına dur diyecek miyiz?

Türk devletinin kanlı ordusu ve çeteleriyle, Rojava ve bölge halklarına dönük saldırıları, kadınları köleleştirmesine, sivil halkı katletmesine dur diyecek miyiz?

AKP-MHP faşist iktidarı diktatörlüğünü sürdürmek için savaş kudurganlığına başvuruyor. Faşizmi kalıcılaştırmasına dur diyecek miyiz?

ADGB olarak göçmen ve yerli halkalarımızı, Avrupa’nın her yerinde alanlara çıkarak sesimizi ve eylemlerimizi yükseltmeye Kobanê ruhuyla Rojava’ya sahiplenmeye çağırıyoruz!

 

Avrupa Demokratik Güç Birliği