Home , Haberler , Almanya Yeni Kadın Saray Güven’in Mahkemesine Çağırıyor

Almanya Yeni Kadın Saray Güven’in Mahkemesine Çağırıyor

HABER MERKEZİ | 21.08.2018| Yeni Kadın Almanya Ülke Kadın Komitesi Saray Güven’in yarın ki mahkemesine çağırıyor:

KADINIZ, ÖFKELİYİZ, PEŞİNİZDEYİZ!

Bundan bir yıl önce 20 Ağustos 2017’de bir erk’ek tarafından katledildi Saray Güven.

Erk’ek egemen sistemin yetiştirdiği, cinsiyetçi bakış açısıyla donattığı eril zihniyetli kadın düşmanlarının ne ilk hedefiydi, ne de son katledileni olacaktı Saray. İlâçla etkisiz hale getirilip, tecavüz edildi ve katledildi.

Katil Hayreddin Tandoğan burjuva düzeneğinin erk’ek adalet dağıtan mahkemelerinde sözde yargı önüne çıkartıldı ve mahkemesi hâlâ Saray şahsında kadını hedef gösteren cinsiyetçi bir bakış açısıyla devam ettirilmekte. Cinsiyetçi söylemler ve saldırılar üzerine kurulan katil zanlısı Tandoğan ‚ın ’savunusu‘ sadece Saray’ı değil, biz kadınları da hedef almakta, eril zihniyetin kadınlara bakış açısını da sergilemektedir. Erkeğin kadına yönelik yaptığı cinsel, psikolojik, ahlaki, ekonomik vb. her türlü şiddet ve en uç noktada yaşama hakkını elinden alma ‚erkeğin elinin kiri‘ olurken, kadına yaşatılanlar hem toplum, hem sistem ve hem de kapitalist düzeneğin sözde adalet mekanizmaları tarafından meşrulaştırılmaya, görülmemeye, gösterilmemeye çalışılmaktadır.

Mahkeme heyeti tarafından da adli bir kıskançlık vakası gibi gösterilmeye çalışılan Saray’ın katlinde, aynı zamanda tecavüz de yok sayılmaya, kadın bedeni üzerinden erkeği güvence altına alma gayreti de verilmektedir. Sadece bizin gibi ülkelerde değil, çok demokrasi havarisi kesilen başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde de adaletin erk’ek için olduğunu, katillerin koruma altına alındığını, başından beri takipçisi olduğumuz bu davada da yaşadık, gördük,tanık olduk.

Dolayısıyla erk’ek adaletten Saray şahsında kadınların lehine bir karar çıkmasını beklemiyoruz da. Fakat bir kişi daha eksilmemek, erk’ek lehine işletilen yasaları ters yüz etmek, mahkemede Saray‘ ların mücadelesi, anıları ve bedelleri adına baskı unsuru olabilmek için başta kadınlar olmak üzere, kadına yönelik her türlü şiddeti ve kadın kırımlarını lanetleyenleri Saray’ı sahiplenmeye, aramızdan bedenen koparılıp katledilişinin birinci yıldönümünde kadın kurum ve örgütleri tarafından yapılacak basın açıklaması ve mitingine yüreklerini ve öfkelerini alıp katılmaya çağırıyoruz…!

Haydi! Hepimiz Saray Güven’iz demeye..
Haydi! Kadın Katliamları Politiktir diye haykırmaya…!
Susma, Sustukça Katiller Çoğalacak!
Birlikte Daha Güçlüyüz, Sen Gelirsen Bir Fazlayız!
Katledilen her kadın İsyanımızdır! 

Tarih: 22 Ağustos 2018
Saat: 11.00( Mahkeme 9.00’da başlıyor)
Adres: Landsgericht Darmstadt
Mathildenplatz 13
64283 Darmstadt

Yeni Kadın Almanya Ülke Kadın Komitesi