Anasayfa , Avrupa , Ulm’de Seçim Sonuçları İlgiyle Takip Edildi

Ulm’de Seçim Sonuçları İlgiyle Takip Edildi

Ulm |27.06.2018| Geçtiğimiz Nisan ayından kurulan HDK-Ulm’un çağrısıyla kurulan HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu yoğun çalışma yürüttü. 15 otobüs ve diğer araçlarla Münih ve Stuttgart seçim merkezlerine seçmenleri taşıyan platform, kendi imkanlarıyla 500 afiş ve Ulm’a özel 7 bin 500 de bildiri basıp ve kapı kapı dağıttı. Platformun koordinasyonu her perşembe toplanırken, her gün gönüllü aktivistler de seçim bürosunu açık tutup, seçmenleri bilgilendirdi.

Seçim dönemi boyunca çeşitli faaliyetler yürüten HDP Ulm Seçim Platformu, bu etkinliklerini hem salonlarda, hem de meydanlarda, sokaklarda gerçekleştirdi. Faaliyet alanında 2 binden fazla seçmenini ağırlıklı olarak Stuttgart’a ve yine Münih ile Brengenz’e de gönderen HDP Ulm Seçim Platformu’nu AGİF, ATİF, Partizan SKB, NAV-DEM, ADHF, SYKP ve HDK-Ulm oluşturdu. DİDF ve Alevi Kültür Merkezi de gözlemci olarak yer alıp ve destek verdi.

Bleichstr. 1 adresinde bulunan Tohum Kültür Merkezi’ni seçim bürosu olarak kullanan platform, dün de büyük bir etkinlikle seçim sonuçlarını seçmenleriyle takip etti. “İrademize ve oyumuza sahşp çıkıyoruz” şiarıyla seçim bürosu içinde ve dışında gerçekleşen etkinliğe toplamda 200’den fazla kişi katılarak, heyecana ortak oldu.

Etkinlikte HDP Ulm ve Çevresi Eş Sözcüleri Saniye Gürbüz Toprak ve Barış Çaktı, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) Eş Başkanı Süleyman Gürcan, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Avrupa’dan Hüseyin Şenol yaptıkları konuşmalarda, sonuç ne olursa olsun, mücadele kararlılık mesajları verdiler.

Öğle saatlerinde toplanan kitle, sonuçların açıklanmaya başlanmasıyla birlikte nefesler tutulmaya başladı. Tüm engellemelere rağmen, HDP’nin oyu yüzde 10 olduğunda ise, heyecanın ve endişeli bekleyişin yerini büyük coşku aldı, haylalar çekildi. Oy yüzdesi yükseldikçe coşku da arttı. (AvrupaForum)