Home , Haberler , Dersim’de 5 kızıl karanfil şahsında devrim şehitleri anıldı

Dersim’de 5 kızıl karanfil şahsında devrim şehitleri anıldı

Dersim_anma (11)DERSİM | 01 – 08 – 2011 | 28 Temmuz günü Dersim merkez’de Partizan tarafından, şehit düşen 5 kızıl karanfil şahsında şehitler için bir anma yürüyüşü düzenlendi. Partizan pankartanın açıldığı yürüyüşte ayrıca birçok bayrak, İbrahim Kaypakkaya posterleri ve beşlerin resimleri taşındı, sloganlar ise sokakları inletti.

2 Şubat günü kış üssünde yaşanan göçükte ölümsüzleşen TKP/ML TİKKO gerillası Sefagül Kesgin, Nurşen Aslan, Fatma Acar, Derya Aras ve Gülizar Özkan şahsında şehitler için düzenlenen anmaya yüzlerce insan katılırken, yürüyüşe çevreden halkın da katılımı dikkat çekti. Partizan yazılı pankartın arkasından yürüyen kitle sık sık “Gerillar Ölmez, Yaşasın Halk Savaşı”, “Beşler Yaşıyor, Kavga Sürüyor”, “Bedel Ödedik, Bedel Ödeteceğiz” sloganları attı. Daha sonra kortejin önünde, Yurdal Yıldırım ve Mazlum Erenci’nin resimlerinin de bulunduğu, Partizan imzalı “Halk Savaşçıları Ölümsüzdür” yazılı dev pankart açıldı.

Partizan bayraklarının asılı olduğu bir minibüsün arkasında yapılan ve 1 saate yakın süren yürüyüşten sonra, Dersim parkında bir anma yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada Partizan adına bir mesaj okundu. Pınar Sağ ve Grup Şiar’ın da katıldığı anmada daha sonra kitle hep bir ağızdan türkü ve marşlar söyledi, sloganlar attı. Ardından şehit düşen gerillaların görüntü ve konuşmalarını içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gerilla görüntülerini katılımcılar uzun süre alkışladı.

Anma sloganlarla son buldu.

[slideshow id=8]