Anasayfa , APP , ADGB; Almanya Hükümeti’nin KCDK-E’ Kongresine Yönelik Yasaklama Kararını Kınıyoruz

ADGB; Almanya Hükümeti’nin KCDK-E’ Kongresine Yönelik Yasaklama Kararını Kınıyoruz

 

Almanya Hükümeti’nin KCDK-E’ Kongresine Yönelik Yasaklama Kararını Kınıyoruz

Avrupa’nın en büyük Kürdistani kurumu olan KCDK-E’nin Almanya’nın Köln kentinde 11 Temmuz günü gerçekleştireceği  4. Kongresi Alman polisi tarafından hukusuzca engellenmiştir. Alman devletinin yaptığı bu hukusuzluğun  talimatını  faşist Erdoğan’dan aldığı  açıkça görülmektedir.

Son günler de Kürt halkına yönelik inkâr, imha politikalarıyla Metina,  Avaşin ve Zap bölgelerine yapılan alçakca saldırılar,  yine Türkiye’de gençliğin yükselen devrimci mücadelesini   bastırma hedefiyle Devrimci Parti’ye,  ESP’ye ve HDP’ye yapılan baskınlarla devrimcilerin gözaltına alınması, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı sokaklarda direnen kadınların, LGBTİ’lerin yerlerde sürüklenerek gözaltlarına alınması ve  taciz edilmesi,  aynı zamanda HDP’nin kapatma kararının  AYM tarafından kabul edilmesi bizlere gösteriyor ki, faşist AKP-MHP iktidarının bugün Kürt halkına yönelik topyekün saldırısı durmaksızın devam ediyor.

Türkiye ve Kürdistan’da durum bu iken Avrupa’da ise, KCDK-E ‘nin kongresinin Alman devleti tarafından büyük bir hukusuzlukla engellenmesi ise inkârcı-talancı Faşist Türk devletinin Alman devletiyle derinlikli ilişkilerini açığa koyuyor. Alman devleti, bu tavrıyla bir kez daha faşist Türk devletinin ve onun temsilcisi olan Erdoğan’ın yanında olduğunu göstermiştir.

Faşist Erdoğan şimdilik Alman devletiyle ilişkilerini güçlendirse de, içerdeki ekonomik, siyasal sıkışmışlığının ve yönetememe krizinin faturasını başta Kürt halkı olmak üzere , kadınlara, işçi ve emekçilere, gençlere çıkartmaya çalışıyor. Bu sıkışmışlığı gizlemek  için de her geçen gün daha fazla saldırganlaşıyor.  Faşist Erdoğan’ın halklara dönük yaptığı zulme, dolaylı veya doğrudan destek olan emperyalist devletler ise böylesi zamanlarda daha açık ortaya çıkıyor.  Ahlaki ve hukuk dışı yapılan engellemeler bizlere yabancı gelmemektedir.  Geçtiğimiz günlerde Kürdistanı Savunma İnsiyatifi’nin Güney Kürdistan’a uçuşunu  engelleyen Alman devleti, bugün de KCDK-E’nin  kongresini engellemektedir. Alman devletinin hukusuzca engellemeleri ve alınan kararlar aynı siyasi mekanizma doğrulutusunda alınmaktadır.

KCDK-E kongresinin engellenmesi, Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan bütün Kürtlere yönelik yapılan bir  hukusuzluktur.

Alman devleti bu kararla kendi Anayasa’sını ayaklar altına almıştır. Bizler Avrupa Demokratik Güç Birliği olarak, Alman devletinin KCDK-E’ye yönelik gerçekleştirdiği  bu hukuksuzluğu kınıyoruz.

ADGB olarak tüm yurtsever devrimci demokratik halkımızı KCDK-E’nin yanında olmaya, Alman hükümetinin anti-demokratik ve hukuk dışı saldırılarına karşı sokaklarda ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.