Anasayfa , Avrupa , 19 Aralık Katliamı Üzerine bir Panel Gerçekleştirildi

19 Aralık Katliamı Üzerine bir Panel Gerçekleştirildi

panel_strazbrg1STRAZBURG | 03 – 01 – 2013 | “Hayata Dönüş” adıyla, 19-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 28 devrimcinin katledildiği katliam için Fransa’nın Strasbourg şehrinde bir panel düzenlendi. ATİK, ADHK ve MKM tarafından düzenlenen etkinlik30 Aralık tarihinde yapıldı.

Etkinlikte ilk söz alan ATİK temsilcisi, yine o dönem katliamı birebir yaşayan birisi olarak, bu katliamın anlık değil, planlanmış bir yok etme operasyonu olduğunu vurguladı. Tutsakların bu saldırılara karşı tek silahlarının bedenlerini olduğunu belirten temsilci, ölüm oruçlarının toplumun, insanlığın, düşüncenin hücreleştirilmesine karşı bir eylem olduğunu söyledi. Cezaevlerinde tüm saldırılara, bombalamalara rağmen, devrimci tutsakların teslim alınamadığına vurgu yapan ATİK temsilcisi, bugün benzeri saldırılar karşısında yine yapılacak tek şeyin direnmek olduğunu söyledi.

Ardından  söz alan ADHK temsilcisi, Aralık ayının katliamlar tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Dönemin başbakanının ve hükümetin katliam öncesi ve sonrası konuşmalarına değinen temsilci katliamın planlı ve devletin istediği gibi gerçekleştiğini söyledi. Yine temsilci, cezaevleri direnişlerine vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

panel_strazbrg1Son olarak söz alan MKM temsilcisi, bu saldırıların amacının tamamen izole etme, tecrit etme olduğunu vurguladı. Tecrite bir örnek için, 22 yıldır tecrit altında bulunan bir RAF militanının anlatısını okuyan temsilci, eski koğuş ve F tipi sisteminin arasındaki farklara değindi. 19 Aralık kaliamı öncesinde medyanın egemenler tarafından çok işlevsel kullanıldığını belirten temsilci, bu saldırılara karşı ciddi anlamda örgütlenilmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Son olarak dinleyicilerin söz almasından sonra panelistler toparlama yaptı ve ardından etkinlik sonlandırıldı.