Anasayfa , Avrupa , Avusturya Tren Yolları İşçileri Greve Gidiyor

Avusturya Tren Yolları İşçileri Greve Gidiyor

AVUSTURYA|29.11.2022| Avusturyada Tren yolları işçilerin toplu sözleşme Görüşmeler başarısız oldu: Pazartesi günü tren işçileri greve gidiyor;
IVB’de de başarısızlıklar oldu

Bugünkü müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, yarın demiryolu işçileri tarafından Avusturya genelinde bir günlük bir uyarı grevi yapılacak. Yolda sadece otobüsler ve belediye ulaşım firmaları var. ÖBB ve Westbahn anlayışsızlıkla tepki gösteriyor.

Pazar günü yeni bir KV ( Toplu sözleşmeler ) demiryolu için yapılan müzakereler şimdilik başarısız oldu. Avusturya çapında 24 saatlik bir demiryolu uyarı grevi şimdi Pazartesi günü an meselesi. İşveren ve işçi temsilcileri bu konuda birbirlerini suçladılar. Yalnızca otobüsler ve belediye ulaşım şirketleri çalışıyor, ancak bölgesel, uzun mesafe veya gece trenleri veya S-Bahn çalışmıyor. Salı gününden itibaren uzmanlar düzeyinde daha fazla tartışma yapılabilir. ÖBB patronu Andreas Matthä, Vida’yı “kasıtlı grevi” nedeniyle eleştirdi.

Başarısız müzakerelerin ardından vida sendikası, Ticaret Odası’nın işveren tarafının son zamanlarda orijinal artı 200 Euro’luk (ve bir defaya mahsus 1000 Euro’luk ödeme) teklifini 8 Euro artırmasını eleştirdi. Vida baş müzakerecisi Gerhard Tauchner bir yayında “Sekiz avro bir uyarı grevini engellemez.” “Bu uyarı grevinin, işe gidip gelenler üzerindeki etkisinin ve ekonomik zararın sorumluluğu yalnızca Ticaret Odası’na aittir. Son iki ayda hareket edip ciddi bir şekilde müzakere etmiş olsaydı, uzun zaman önce bir anlaşmaya varabilirdik. dedi Tauchner.

İşverenler ise tekliflerini yüzde 8’lik artıştan yüzde 8,44’e yükselttiklerini söyledi. Sendikayı bir senaryoya göre grev düzenlemekle suçladılar. İşçileri taleplerini daha da artırmakla suçladılar, Tauchner bunu yalanladı.

İşverenin başmüzakerecisi Thomas Scheiber, vida’nın düşük maaş anlaşmalarının diğer sektörlerde neden “kutlandığını”, ancak neden demiryollarında grev olduğunu sordu. Scheiber, “Gerçekçi olmayan talepleriyle sendika, tüm sektörü ve müşterilerini rehin alıyor” diyor. İşveren temsilcisi, “Her yöne hareket ettik ve son zamanlarda bu yıl diğer tüm sektörlerde tüm KV derecelerinden daha yüksek bir teklifi masaya koyduk.”

Demiryollarında, örneğin gece treninde olduğu gibi, meslektaşların ayda yalnızca 1.356 Euro’luk net bir başlangıç ​​maaşı aldığı 40 saatlik işler olduğu sürece, kolektifte hâlâ yapılacak çok şey olacaktı. anlaşma, dedi Tauchner. Tauchner, “KV ve gerçek ücretler için aylık 400 avroluk sabit bir miktar talep etmeye devam ediyoruz, çünkü bu, özellikle şu anda yüzde 11’lik rekor enflasyonun devam ettiği zamanlarda (Ekim, not) düşük ve orta gelirleri destekliyor” diye onaylıyor Tauchner.

Uzmanlar salı günü buluşabilir

Sendikacı, durumun özellikle karışık göründüğü şu anda müzakerelerin nasıl ve ne zaman devam edeceğini söyledi: “Salı günü uzmanların tekrar oturup ne yapabileceğimize bakmalarını teklif ettik. Bundan sonra hedef olarak hızla yeni atamalar yapacağız.” Tauchner’a göre, teklif işveren temsilcilerinin olumlu onayıyla karşılandı, ancak henüz kesinleşmedi. Yarın, grev sırasındaki son olaylar hakkında çalışanları bilgilendirmekle ilgili olacak.