Home , Avrupa , Enternasyonalist Birlik’ten Irkçılığa Karşı Panel

Enternasyonalist Birlik’ten Irkçılığa Karşı Panel

Haber Merkezi |19.06.2018| Çeşitli demokratik kurum ve partilerden oluşan Enternasyonalist Birlik, 23 Haziran günü bir panel düzenliyor. Gelsenkirchen’de gerçekleşecek olan panelin konu başlığı „Yeni hükümetin sağcılaşmasına karşı mücadele nasıl devam edecek?“ şeklinde.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) adına Ufuk Ali Gül, Thyssenkrupp Duisburg İşçi temsilcisi, Demir-Çelik işçisi Markus Stockert,  Rote Hilfe (Kızıl Yardım) adına Henning von Stolzenberg, Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (Nav Dem) adına Ayten Kaplan, Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) teorik organ sorumlusu Stefan Engel, REBELL gençlik örgütü adına Anna Vöhringer panelist olarak katılacaklar.

Panelin konu başlıkları ise yeni polis yasası, mücadeleci işçilerin büyük fabrikalarda baskı altına alınması, yükselen silahlanma ve savaş hazırlığı, Münih komünistler davası ve anti-komünist saldırılar, Kürt ve Filistin kurtuluş mücadelelerinin ve sembollerinin kriminalize edilmesi olacak. Hükümetin sağcılaşma politkalarında ki artışına karşı ilerici ve demokratik kurumların gelişen geniş direnişi tartışmanın bir başka konu başlığı olacak.

Panel ve bilgilendirme etkinliği 23 Haziran günü saat 16’da başlayacak ve Horster Mitte Kültür salonunda, Schmalhorststr. 1a – Gelsenkirchen adresinde gerçekleştirilecek.