Home , ATİK , Açlık Grevinde Olan Politik Tutsaklarla Enternasyonal Dayanışmayı Her Yerde Yükseltelim!

Açlık Grevinde Olan Politik Tutsaklarla Enternasyonal Dayanışmayı Her Yerde Yükseltelim!

ATİK | TC zindanlarında devrimci-yurtsever tutsaklara karşı son yıllarda yeniden boyutlanan zulmü, insanlık dışı muameleyi, işkenceyi ve Özgürlük mücadelesi verenlere karşı ülke genelinde uygulana baskılama, sindirme ve esir alma politikalarını protesto etmek için Kürt Politik Tutsaklar 15 Şubat 2017 tarihinden beri sürdürdükleri Süresiz Açlık Grevi Direnişi, bugün itibarıyla 58. günde ve oldukça kritik bir aşamadadır!

AKP faşist iktidarı referanduma ramak kala, binbir türden alicengiz oyunları ile hile hurda peşindedir ve ne pahasına olursa olsun oylama sonucunu kendi lehine çevirmekle meşguldür. Aynı iktidar dışarda ağzı salyalı bakanları ve yurtiçinde emir kullarının diliyle tehditler savurmaktan, insanlık dışı muamele talimatları vermekten, kan dökmekten geri durmamaktadır.

Avrupa Birliği üyesi bir çok ülkenin vatandaşlarını, ve özellikle çifte vatandaşları “güvenlik“ bahanesiyle adeta “ev hapsine” alarak sınırdışına çıkmalarına yasak getiren, bir çok insana ülke dışına çıkma yasağı getiren, hatta Deniz Yücel örneğindeki gibi çifte vatandaş olan gazeteci bir insanı absürd gerekçelerle tutuklayabilen bir hükümetin demokrasi ve barış adına sarfettiği bütün sözler açıktırki tam bir yalandır.

Türkiye bugünlerde tam anlamıyla “halklar açık hapishanesi“ durumundadır ve Erdoğan-Yıldırım ikilisi fikirbirliği yaparak, kendi halklarına ve ülkenin onurlu demokrasi-özgürlük mücadelecilerine karşı tam bir devlet terörü uygulayarak, gerçek bir savaş suçu işlemektedirler.

Bu nedenle, eşitlikler ve özgürlükler mücadelesine zindanlar cephesinden ciddi bir direniş ivmesi katan devrimci-yurtsever Kürt Tutsakların bu onurlu mücadelesi, uluslararası dayanışmayı daha fazla hak etmekte ve bu direniş dayanışmayı daha çok yükseltmemizi beklemektedir.

Bizler, ATİK bünyasinde örgütlü olan göçmen işçi, kadın ve gençlik kurumları olarak; “eski ve yeni bütün biçimleriyle faşizme topyekün HAYIR“ kampanyasını sürdürdüğümüz böylesi tarihsel bir süreçte; Kürt Özgürlük Mahkumları’nın bu onurlu direnişini destekliyor ve haklı taleplerine bir an önce cevap olunmasını istiyoruz.

ATİK bünyesinde faal olan bütün federasyon, kurum, dernek, komite ve aktivistlerimizi bu direnişi desteklemeye çağırıyoruz.

Yaşama içkinse ölüm, titresin zulüm! Çünkü biz, yaşamı özgürleştirmek adına, ve bir çicek uğruna da ölümü göze alabilen onurlu bir gelenekten geliyoruz!

Bimre koleti, Biji Azadi!

Kahrolsun zulüm, yaşasın özgürlük!

ATİK – Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu

Bildiri indir (pdf)