Anasayfa , Avrupa , Taksim`e Polis saldırısı Nürnberg`de protesto edildi

Taksim`e Polis saldırısı Nürnberg`de protesto edildi

taksim nbg 1NÜRNBERG |11-06-2013 | Bugün sabah saatlerinde AKP hükümetinin saldırgan tutumu sonucu kolluk güçlerini Panzer,TOMA ve gaz bombalari eşliğinde Taksim Gezi direnişcileri üzerine saldırtmasını  kınamak,protesto etmek ve Türkiye de devam eden halkın haklı isyanı ve direnişiyle dayanışmak için Nürnberg Demokratik Güçbirliği platformu bileşenlerinin ortaklaşa olarak acil eylem şeklinde organize ettiği bir Miting düzenlendi.

8 saat içinde organize edilen ve duyurulan miting , Aksam saat 18.30 civarında Lorenz Kirche önünde yapıldı. “Her yer direnis,Her yer Taksim” şiarıyla düzenlenen  mitinge  demokratik derneklerden Dialog der Kulturen e. V , Alevi Kültür Merkezi,Medya Volkshaus,Yenigün Kültür merkezi, Anadolu Federasyonu,Dostluk ve Dayanışma derneği üyeleri ve demokrat – devrimci bireylerden oluşan 250 civarinda kitle katıldı.

Kitle toplu ve canlı şekilde şu sloganları haykırdı; “Faşizme karsı omuz omuza” Tod dem faschistmus in der Türkei” “Hoch die internationale solidarität” “Yaşasın Halkların Kardeşliği” ” AKP hükümeti istifa”

Yapılan Mitingde  ATiK, DiDF,Aveg-Kon,Halk Cephesi,AKM ve MLPD temsilcileri   yaptıkları türkçe ve almanca  konuşmalarda,  AKP nin baskıcı ve zulmedici  politikalarını  kınayarak,Taksimde ve Türkiyede sürdürülen demokrasi ve özgürlük mücadeleleriyle dayanışma içinde olacaklarını dile getirdiler.

Ayrıca Almanya Demokratik Güçbirliği Platformunun Taksimde direnişe  sahip çıkmak amacıyla yayınladığı ortak açıklama metni okunarak kitleye duyuruldu.Cav bella ve Barikat marşları  kitlenin katılımı ile hep bir ağızdan söylenerek Miting sonlandırıldı.

nbg-mahmut DSC_0030taksim nbg 2

DSC_0043