Home , Avrupa , AABK’dan Yol TV Açıklaması

AABK’dan Yol TV Açıklaması

KÖLN |02.01.2017| Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Yol TV’nin Türk Devleti tarafından susturulmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. „Saray Sultanı, Yol TV’yi Türksat’tan çıkartarak Alevileri ve Medyasını susuturmaya çalışıyor“ başılığı ile yayınlanan yazılı açıklamada, susturmanın Cumhurbaşkanı’na hakaretten ve RTÜK Lisansının olmamasından dolayı RTÜK tarafından alındığını belirtti.

Yol TV’nin 9 yıldır Türksat’tan yayın yaptığı ve Avrupa lisansının olduğu belirtilen açıklamada, RTÜK lisansının bahane olduğu ve kapatmanın hukuksal zeminin olmadığı ve kapatma sürecinde Yol TV’den herhangi bir savunma dahi talep edilmeden kapatmanın gerçekleştiği vurgulanıyor.

Açıklamada devamla, „Uyguladıkları bu Anti-Demokratik yöntem ve işleyiş tarzı dahi dikkate alındığında, mevcut sistemin tam anlamıyla bir diktatörlük ve baskı sistemi olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Hiçbir alternatif görüşe ve eleştiriye tahammülü olmayan Saray Sultanı ve onun güdümünde bulunan RTÜK ve Yargı organları, Alternatif düşünceleri ve kesimleri susturarak, yok sayarak sindirme çabaları içerisinde olduklarını bir kere daha net olarak bu davranışları ile ortaya koymuşlardır” belirlemelerine yer verildi.

Herşeye rağmen tüm demokratik haklarını tüm alanlarda arayacaklarını belirten AABK, Alevilerin sindirilmesine ve susturlmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.