Home , Avrupa , Darmstadt Tekel işçileri için etkinliklere devam ediyor

Darmstadt Tekel işçileri için etkinliklere devam ediyor

DARMSTADT | 11 – 02 – 2010 | Darmstadt Tekel İşçileriyle Dayanışma Komitesi dayanışma etkinliklerine bir gece, bağış kampanyası ve miting ile devam etti. İçerisinde ATİF’in de yer aldığı komite bir süredir dayanışma etkinlikleri yaparak Tekel işçilerini sahipleniyor.

Gece

Son olarak komite 30 Ocak’ta 70 kişinin katıldığı ve Kürt Enformasyon Merkezi Darmstadt ile MLPD Darmstadt tarafından desteklenen bir gece düzenledi. Alevi Kültür Merkezi Başkanının açılış konuşmasıyla başlayan gece, Dayanışma Komitesi adına bir konuşmacının söz almasıyla devam etti. Tekel işçilerinin, tüm baskılara ve olumsuz koşullara rağmen özlük haklarını meşru bir şekilde savunduklarını ve geri adım atmadıklarını olumlayan konuşmacı, dayanışma eylemlerinin önemine vurgu yaptı.

Die Linke Darmstadt adına söz alan konuşmacı ise Tekel işçilerini destek amaçlı yapılan etkinlikleri anlatarak, DTP’nin kapatılmasını ve Belediye Başkanlarının tutuklanmasını kınadıklarını açıkladı.

Etkinlik, sanatçı Hüseyin Aslan, Grup Divaneler ve yerel sanatçıların sunduğu müzikal eserlerin ardından son buldu.

Miting

Yine Komite, Lusien Plazda 50 kişinin katıldığı bir miting ile megafonla TEKEL işçilerinin direniş sürecini ve son durumunu anlattı. Komite okuduğu açıklamada, TEKEL işçilerinin direniş kararlılığının bütün işçilere ve emekçilere moral ve güç verdiği, direnişin kararlılığının önemli olduğu, ancak bu kararlılığın, başta hükümet olmak üzere Türk-İş sendikası bürokratları ve tüm egemen cephenin oyunlarını, oyalama ve direnişi bitirme çabalarına boşa çıkarttığını ve direnişi sonuna kadar götüreceğini belirtti. ‘Yaşasın Uluslararası Dayanışma’ pankartının açıldığı mitinge Almanlar da destek sundu. Bildirilerin dağıtılması ardından miting sloganlarla son buldu.

Bağış

Komitenin ayrıca bağış kampanyası aracılığıyla topladığı 2000 Euro’yu bir temsilciyle TEKEL işçilerine ulaştırdı. Paranın yüzde 10’unun ise, daha önce 3 çocuğu kanserden ölen ve son çocuğu da kanserle yaşam mücadelesi veren Batmanlı bir direnişçinin oğlu için açılan hesap numarasına aktarılacağı bildirildi.

Darmstadt Tekel İşçileriyle Dayanışma Komitesi Halkevi Darmstadt, AGİF, ATİF, ATIK Yeni Kadin Hessen, Bergstr. Alevi Kültür Merkezi, Darmstadt Alevi Kültür Merkezi, Die Linke Darmstadt, ve DKP Darmstadt kurumlarından oluşuyor.