Anasayfa , Avrupa , İnnsbruck ATİK Komitesi Grup Yorum, Grup Munzur ve Yılmaz Çelik’le Dayanışma Gösterdi

İnnsbruck ATİK Komitesi Grup Yorum, Grup Munzur ve Yılmaz Çelik’le Dayanışma Gösterdi

İnnsbruck | 19.03.2020 | Türkiye’de faşist Türk Devleti’nin baskıları devam ediyor. Özelde de devrimci demokrat muhalif kesime yönelik.

Türkiye’de 1993’ten beri müzik icra eden Grup Yorum ve Grup Munzur yasaklı. Nice demokrat sanatçılar tutuklandı. Bunlardan biri de topluma yaptığı müzik ile mal olmuş, uzun yıllar İsviçre’de yaşayan Yılmaz Çelik.

Grup Yorum elamanlarının cezaevinde ve dışarda başlattıkları aclık grevi ve ölüm orucu girişimlerini sürdürüyorlar. İnnsbruck’da Grup Yorum dinleyicileri tarafından ölüm orucunda olanlarla dayanışmak için miting ve stantlar düzenleniyordu. ATİK Komitesi olarak bu süreçte arkadaşlarla dayanışırken, etkinliklerde ATİK adına Almamca konuşmalar yapıldı.

Yine 18 Mart uluslararası politik tutsaklar günü vesilesiyle bir saatlik Radio Freirad’da radyo programı yapıldı. Bir saatlik programın gündemi Avrupa’da politik tutsaklar ve Grup Yorum şahsında Türkiye’deki yasaklanan sanatçılarla dayanışmaydı.

Grup Yorum dinleyicisinin konuk olduğu radyo programında süreci anlatan konuşmalar yapılırken; Grup Yorum, Grup Munzur ve Yılmaz Çelik’in parçaları çalındı.

Programın sonunda, başta Münih’de yargılananlar olmakla beraber, bütün politik tutsaklarla dayanışma çağrısı yapıldı.