Anasayfa , Haberler , 5 Kızıl Karanfil daha açtı Munzur'larda

5 Kızıl Karanfil daha açtı Munzur'larda

TÜRKİYE | 27 – 04 – 2011 | Dersim’de kış üstlenmesini geçirmek üzere kaldıkları barınakta yaşanan göçük nedeni ile ölümsüzleşen TKP/ML’nin kadın gerillalarının önünde saygıyla eğilirken başta TKP/ML olmak üzere tüm halklarımızın acısını paylaşıyoruz.

5 tohum daha düştü toprağa, 5 Bahara sevdalı yürek daha devrim denizinin engin sularına karıştı. Halklarımızın nice yiğit evlatları gibi; Sefegül Kesgin, Nurşen Aslan, Fatma Acar, Derya Aras, Gülizar Özkan’da can bedeli taşıdıkları Halk Savaşı bayrağını genç ve onurlu ellerinde daha yükseklere çekmek için bekleyen sıra neferlerine teslim etti.

Sınıf mücadelesinin zorlu koşullarını, bu mücadelenin en zorlu alanlarında, kırlarda, gerilla mevzilerinde Halk Savaşı bayrağını taşıyarak aşmaya çalışanların karşısında faşizmin yanı sıra zorlu ve çetin doğa koşullarıda bulunuyor. Kar, tipi, boran altında binbir zorlukla mücadele eden gerillada bu zorluklar içerisinde kayıp verebiliyor fakat hangi vesileyle olursa olsun sınıf mücadelesinin çetin koşullarından dolayı ölümsüzleşenler bu mücadelenin şehitleri ve bedelleridir. 5 kadın yoldaşımızı bu bilinçle anıyor ve anıları olan mücadelelerine her alanda sahip çıkacağımızı tekrar tekrar yineliyoruz.

Halk Savaşında ölümsüzleşen beşler devrimci savaşın ve mücadelenin çağrısıdır. Onlar devrim ve komünizm mücadelesinde ısrarın adı, tasfiyeciliğe verilmiş devrimci yanıttırlar. Yasalcı reformist tasfiyeciliğin arttığı coğrafyamız şartlarına karşın, silahlı devrim mücadelesinde şehit düşen kadın yoldaşların ölümsüz anılarıyla yükselttikleri mücadele ve bağlılık çağrısı başta komünistler olmak üzere tüm devrimcilere ve halklarımızadır.

Onlar yalnızca Türk hakim sınıflarına karşı değil, çilekeş dünya halkları ve mazlum uluslarının kurtuluşu uğruna dünya gericiliğine karşı meydan okuyanlardır. Onlara bağlılığımızı davalarına bağlılık olarak addediyoruz. Onları anılarına sahip çıkmak ve mücadele çağrılarına cevap olmak için sınıf mücadelesinin bütün mevzileri bizleri çağırmaktadır. Yoldaşların cenazelerini bu bilinç ve kararlılıkla kitlesel bir şekilde sahiplenmek bütün devrimci ve komünistlerin ortak görevidir.
Onları unutmayacağız, mücadelelerine sahip çıkacağız. (tutsakpartizan.org)