Home , Dünya , 3. Dünya Kadın Konferansı Tunus’ta başladı

3. Dünya Kadın Konferansı Tunus’ta başladı

TUNUS|03.09.2022| 45 ülkeden bir çok kadının ve konferans delegelerinin toplanmaya başladığı 3. Dünya Kadın Konferansı ilk konferans gününün startını verdi.

3. Dünya Kadın Konferansı Tunus’ta başladı

Dünyanın çeşitli coğrafyalarından daha güçlü bir kadın mücadelesi ve dayanışması yaratma amacıyla bir araya gelen kadınların konferansı başladı. Üçüncü Dünya Kadın Konferansı Tunus’un başkenti Tunis’te kayıt işlemlerinin yapılmasının ardından 3 Eylül Cumartesi günü başladı. Katılım sağlayan kadınların kendi renkleriyle yer alacağı Pazar günü yapılacak yürüyüş ile devam edecek konferansta çeşitli atölye çalışmaları yapılacak. Ardından iki gün boyunca tüm kadın ve örgütlerin ortak tartışması ile genel kurul gerçekleşecek.

Tunus’ta yapılan Dünya Kadın Konferansı’nın birincisi 2011 yılında dört kıta ve 43 ülkeden 3500 kadının katılımıyla Venezüella’nın Karakas kentinde yapılmıştı. Bu konferansta beş yılda bir konferans düzenlenmesi kararı alınmış, 2016 yılında da 40 ülkeden delegelerin katılımıyla ikinci Dünya Kadın Konferansı Nepal’in Katmandu şehrinde gerçekleşmişti. Diğer konferanslara da katılan Yeni Kadın, Workshop/ çalışma gruplarında ‚Kadının Beyanı Esastır, Aksini İspat Etmek Erkeğin Yükümlülüğüdür ve Özsavunma‘ konu başlıklarıyla Yeni Kadın’ın bu özgüldeki düşüncelerinin sunumunu gerçekleştirecek.

Değişik ülkelerden gelen kadınlar ve kadın örgütlerinin bir anlamda dayanışma şöleni sergilediği bu konferanslar dünya kadınlarının birbirlerine tecrübelerinin de aktarıldığı alanlar olurken, uluslararası kadınların kurtuluşu mücadelesinin de önemli dayanaklarından birini oluşturmaktadır.

Bir kez daha 3. Dünya Kadın Konferansı’nı ve katılımcılarını selamlıyor, başından sonuna içinde olup organizede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Yaşasın kadınların uluslararası birlikte, örgütlü mücadelesi ve dayanışması.