Anasayfa , Avrupa , Viyana Havaalanı’nda Nuriye ve Semih İçin Eylem

Viyana Havaalanı’nda Nuriye ve Semih İçin Eylem

VİYANA |04.07.2017| Uzun yıllardan beri Türkiyede funtamentalist gerici kliklerin (Cemaat, Tarikatlar ve AKP) biri diğerinin omuzuna basarak yükselmeleri, çıkarları çakışıp kimin iktidar olma meselesine gelince, 17-25 Aralıkta patlak veren açık çatışma, 15 Temmuz 2016 da planlanan sözde ”Askeri Darbe” Kalkışma ile yep yeni bir boyut aldı.

Faşist AKP tarafında planlanan bu sözde girişimden OHAL durumuna geçilerek, fiili bir diktatörlük sistemine geçildi. Kanun hükmünde Kararname KHK ile binlerce gazeteci, Politikacı, Akadamisyen, Eğitmenci vb. insanlar işlerinden oldu ve tutuklandı.

Bu haksız ve faşizan duruma karşı çeşitli eylemlilikler ve direnişler oldu. Bunlardan biride, 2 Temmuz günü ceza evinte tutuklu ve  açlık grevinin 115. gününde olan Nuriye Gelmen ve Semih Özakça … Onların sesine ses olmak için Viyana DGB-Demokratik güç birliği bileşenleri Viyana hava limanında bir dayanışma etkinliği gerçekleştirdi. THY’nın önünde gerçekleşen bu eylem tamda Türkiye’ye yolculuk eden insanların geldiği sırada olmasıydı ve insanlar tarafından ilgi lie izlendi.

Viyana AHM